Sosyal Medya

Coğrafyamız

Göztepe'deki uyuz karantinası yalan çıktı

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi için ortaya atılan karantina iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıktı...




Ä°stanbul'un en büyük kamu hastanelerinden biri olan Göztepe EÄŸitim ve AraÅŸtırma HastanesiDahiliye Servisi için ortaya atılan 'uyuz salgını vekarantina iddialarına hastanenin BaÅŸhekimi Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan’dan yalanlama geldi.

Ä°stanbul Tabip Odası dün yaptığı bir açıklamada Göztepe EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nin Dahiliye Servisi'nde uyuz salgını tespit edildiÄŸi ve servisin kapatıldığını öne sürülürken salgının sebebinin ise taÅŸeron iÅŸçiler olduÄŸunu iddia etmiÅŸti.

Ä°ÅŸte bu iddia üzerine Ä°stanbul Göztepe EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nden yalanlama geldi.

Hastane BaÅŸhekimi Doç. Dr. Lütfullah Orhan Haber7’ye yaptığı açıklamada ortaya atılan iddianın maalesef tamamen yalan, yanlış bir algı oluÅŸturmaya yönelik olduÄŸunu belirtirken olayın aslını anlattı…

BU RAKAMLARLA NASIL ''KARANTÄ°NA VAR''' DENÄ°R

Karantinanın bir yere giriÅŸi çıkışların tamamen durdurulması anlamına geldiÄŸini ifade eden Doç. Dr. Orhan, bugün öÄŸlen itibariyle hastanenin polikliniklerine 3 bin 211 hastanın, acil servislere ise 300 hastanın geldiÄŸini ve ameliyathanelerde 200 hastanın ameliyat edildiÄŸini öte taraftan ise hastanede 580 hekimin aktif çalışıp 562 yatağın ise aktif olarak hizmet verdiÄŸini belirterek böyle bir ortamda nasıl karantina var denilebildiÄŸine çok ÅŸaşırdığını söyleyerek bu rakamların söz konusu iddiayı da tamamen yalanladığını ifade etti.

7 PERSONELE UYUZ TEÅžHÄ°SÄ° KONULDU!

Olayda bahsi geçen servisin dâhiliye servisi olduÄŸunu ve olayın aslının bu serviste çalışan 7 personelde görülen uyuz vakası olduÄŸunu dile getiren BaÅŸhekim Doç. Dr. Orhan,‘’Hastanede bulunan hiçbir hastaya uyuz tanısı konulmuÅŸ deÄŸil. Uyuz teÅŸhisi konulmuÅŸ 7 personelimiz kaşınma ÅŸikâyetleri üzerine cildiye polikliniÄŸine baÅŸvuru yapıyor ve konulan teÅŸhis sonrası kendilerine ilaç ve 1 günde istirahat veriliyor. 1 günlük istirhatin ardından bu arkadaÅŸlarımız ÅŸikayetlerinden izole olmuÅŸ bir ÅŸekilde tekrar iÅŸbaşı yapıyorlar. Olay sadece bundan ibarettir ‘’ diye konuÅŸtu.

SALGIN DIÅž KAYNAKLI!

Problemin kaynağının hastane olduÄŸuna dair ortada hiçbir verinin olmadığını da belirten Doç. Dr. Orhan, uyuz teÅŸhisi konulan 7 personelin 3’ünün aynı evi paylaÅŸtığını ve gün boyu çalışma ortamlarında ortak malzemeleri de kullandığına dikkat çekerek salgının dış kaynaklı olduÄŸunu söyledi.

KARANTÄ°NA KARARI YOK

Bir hastanede karantina kararı alınması için Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve hastane idaresinin ortak kararının olması gerektiÄŸine de vurgu yapan Doç. Dr. Orhan, kendilerinin böyle bir kararı olmadığını zaten bu durumun da kendileri için gribal bir enfeksiyondan daha fazla önem araz eden bir durum olmadığını belirterek, olayı bu noktaya getirenlerin Mecidiyeköy’deki asansör kazası ile baÄŸlantı kurup ''iÅŸçilerin iÅŸyeri güvenliÄŸi ve saÄŸlığı ile ilgili sıkıntısı var'' algısı oluÅŸturmak istediÄŸini söyledi.

[email protected]

Kaynak: Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.