Sosyal Medya

Güncel

Musevi iş adamından Gazzeli yetimlere destek

Musevi iş adamı Doğan Kasadolu, İsrail Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıları tepki olarak iki Filistinli yetime sponsor oldu.



Ä°HH’nın Fatih’teki genel merkezine gelen Kasadolu, burada yaptığı konuÅŸmada Ä°srail’in Gazze’deki saldırılarına hep birlikte karşı koymaları gerektiÄŸini söyledi.

Ä°srail’in Gazze’de yapmış olduÄŸu katliamlara kendi payına “dur” demek için Ä°HH’ya geldiÄŸini kaydeden Kasadolu, biri kız biri erkek olmak üzere Gazzeli iki yetimin bir yıllık toplam 2.160 lira olan sponsorluk bedelini karşıladı.

Ä°srail’in Gazze’deki saldırgan tutumunu eleÅŸtiren Kasadolu, “Åžimdi hangi vicdan hangi gönül buna cevaz verir yani orada gençler, minikler; bırak gençleri minikleri, yaÅŸlılar niye ölsün, nineler, dedeler niye ölsün. Yani buna bir dur demek lazım” dedi.

“Bu savaÅŸların sebebi rant”

Ben iÅŸ adamıyım, ben paraya bakarım. Bu konulara baktığın zaman parayı takip edeceksin” diyen Kasadolu, ÅŸöyle devam etti:
“Ä°srail bugün kaç ton bomba atmıştır. Bu bombaların maliyeti nedir, bu para kime gitmiÅŸtir, bu konuyu çözmek için bunlara bakmak gerekiyor. Küçücük bir yere tonlarca bomba atılmıştır. Peki bu insanlar yaÅŸamasın mı? Ä°nsanlar öldü, evler yıkıldı. Bu yaralılara ne oldu, kim bakıyor bunlara? Ä°ÅŸte ben bunlara isyan ediyorum. Ve ben bu olayların temelinde büyük bir rant olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Bütün bu olayların temeline inildiÄŸi zaman bütün bu savaÅŸların sebebi rant. Bugün iÅŸte görüyorsunuz; Suriyeli insanlar binlerce kiÅŸi sokaklarda yatıyor. Nasıl yaşıyor bu insanlar? Ä°nsanlık mı bu? Dolayısıyla bu meseleleri çözmek için para dengesini saÄŸlamak lazım. Filistin halkı bu zulmü hak edecek ne yaptı.”

MUSEVÄ°LERE Ä°SRAÄ°L’E KARÅžI BÄ°RLÄ°K ÇAÄžRISI

Kasadolu sözlerinin sonunda Türkiye’deki Museviler dahil bu zulme karşı herkesi birlik olmaya çağırarak “barış ve huzur içinde yaÅŸamak istiyorsak bunu yapmalıyız” dedi.

kaynak: timeturk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.