Sosyal Medya

Güncel

Oxfam yardım kuruluşundan batıya Suriye eleştirisi

Oxfam yardım kuruluşu, Suriye konusunda BM'nin tamamen başarısız olduğunu ve zengin ülkelerin mültecileri kabul eden komşu ülkeleri yalnız bıraktıklarını bildirdi.



Dünyada yoksullukla mücadele etmek için çalışan Uluslar arası yardım kuruluÅŸu Oxfam, Suriye krizinde Uluslar arası camianın tamamen baÅŸarısız kaldığını, aralarında Almanya da olmak üzere sanayi ülkelerinin Suriyeli mültecilere çok az mali yardım yaptıklarını bildirdi.

Oxfam OrtadoÄŸu uzmanı Robert Lindner, ÅŸu anda en büyük krizin Suriye'de yaÅŸandığını, birçok devlet yönetiminin sorumluluktan kaçtığını söyledi. Suriye'ye silah satışları adeta sınırsız bir ÅŸekilde devam ederken, mültecilere yapılan yardımların sanki damla damla verildiÄŸini ifade eden Lindner, ÅŸimdiye kadar Suriyeli mülteciler için gerekli olan 6 milyar Doların sadece yarısının hazırlandığını belirtti.

Suriye'de muhalefetin Esad rejimine karşı mücadeleye baÅŸladığı 2011 Mart ayından bu yana 190 bin insan hayatını kabyetti. Üç milyon insan yaÅŸadıkları yerleri terketmek zorunda kaldılar. Bunlardan çoÄŸu baÅŸta Türkiye olmak üzere, Lübnan ve Ürdün'e sığındı. Oxfam'ın bildirdiÄŸine göre bu komÅŸu ülkelerde mültecilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için büyük sıkıntılar yaÅŸanıyor. Oxfam Suriye kriz ekibi baÅŸkanı Andy Baker, milyonlarca insanın acilen kalacak yer, gıda, su ve tıbbi ihtiyaçlarının bulunduÄŸunu söyledi.

Uluslar arası yardım kuruluÅŸu Oxfam, zengin ülkelere çaÄŸrıda bulunarak, 2015 yılına kadar en azından mültecilerin yüzde 5'ini kabul etmelerini taleb etti. Suriye'de kriz artarak devam etmesine raÄŸmen, geliÅŸmiÅŸ ülkelerden yalnızca Almanya, Avusturya ve Avustralya sınırlı da olsa mülteci kabul etmeye hazır olduklarını bildirdiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.