Sosyal Medya

Güncel

Yemen ordusu Husilerin silah deposunu vurdu

Yemen ordusu, Husiler'in Ä°mran kentinde bulunan silah deposunu havadan vurdu



Yemen ordusuna baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının, Husilerin ülkenin kuzeyinde yer alan Ä°mran kentindeki silah depolarına hava saldırısı düzenlediÄŸi bildirildi.

Ä°smini vermek istemeyen bir kaynaktan alınan bilgiye göre, orduya baÄŸlı savaÅŸ uçakları, Ä°mran kentinin Harf Süfyan beldesindeki Husilere ait askeri kampta bulunan silah depolarını vurdu. Saldırı sonucunda meydana gelen patlamalarla birlikte depolarda alevler yükselmeye baÅŸladı.

Kaynak, savaÅŸ uçaklarının silah depolarına düzenlediÄŸi saldırı sonucunda ölü ya da yaralıların olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.

Orduya ait savaÅŸ uçakları dün de Cevf iline baÄŸlı El-Gil ilçesinde Husilere ait mevzilere 4 hava saldırısı düzenlemiÅŸ, saldırılarda çok sayıda militan ölmüÅŸtü.

Yemen'in baÅŸkenti Sana'da Husiler, hükümet karşıtı gösterilerine devam ederken, caddelere kurdukları çadırlarda hükümetin istifası için eylemlerini sürdürüyor. Husiler ile Halk Savunma Komiteleri tarafından desteklenen ordu birlikleri arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Sana'da, dün havaalanı yolunu kapatan Husilere, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 1 kiÅŸi ölmüÅŸ, 40 kiÅŸi yaralanmıştı.

 

Ä°KÄ° GÜNDEN BERÄ° SÜREN SALDIRILARDA 100 HUSÄ° ÖLDÜRÜLDÜ

Yemen ordusunun Husi gruplara yönelik olarak iki günden beri yürüttüÄŸü hava saldırılarında yaklaşık 100 Husi milisin öldürüldüÄŸü açıklandı.

kaynak:incanews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.