Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze Teröristi'nden 'terör' uyarısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bugün duymayanlar, İslami terörü bugün burada, yarınsa kapılarının önünde bulacaklar" dedi.



Netanyahu, resmi bir ziyaret için Ä°srail'e dün gelen Norveç DışiÅŸleri Bakanı Borge Brende'yi Ä°srail BaÅŸbakanlık ofisinde kabul etti. GörüÅŸme öncesi açıklamada bulunan Netanyahu, konuÄŸu Brende'ye Ä°slami terör ve radikalizm kaygısının uluslararası toplum içinde büyüdüÄŸünü ileri sürerek ÅŸunları kaydetti: " Ä°ran tarafından desteklenen IŞİD, Hamas, Nusra, El Kaide, Åžebab gibi gruplar medeniyetimize deÄŸerlerimize ve hayatımıza açık tehlike oluÅŸturuyor. En önemli ÅŸeyse bugün tomurcuk, kök içindeyken bugün bunu duymayanlar, Ä°slami terörü bugün burada, yarınsa kapılarının önünde bulacaklar."

Norveç DışiÅŸleri Bakanı Brende

Konuk Norveç DışiÅŸleri Bakanı Brende de Netanyahu'ya daha önce Norveç'te bulunduÄŸu sırada zor geçen bu yaz için taziyelerini ilettiÄŸini hatırlatarak, "Galler'deki NATO zirvesinden Ä°srail'e yeni geldim. Irak'ta ve Suriye'deki aşırılar özellikle IŞİD konusunda karşı koymak için ortak güç oluÅŸturulması konusunda çok fazla tartışma oldu. Bir hafta önce Irak'taydım, Erbil'de korkunç geliÅŸmeleri gördüm 20 kilometre ilerde aşırılar kontrolü gittikçe ele alıyorlardı. Ä°ÅŸbirliÄŸimiz ve New York'da Gazze için yapılacak yardım konferansı konusunda görüÅŸmek için sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuÅŸtu.

Norveç DışiÅŸleri Bakanı Borge Brende Ä°srail'e gerçekleÅŸtirdiÄŸi bu resmi ziyaret son 3 ay içinde Ä°srail'e yaptığı ikinci ziyaret oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.