Sosyal Medya

YaÅŸam

'Sektörel bir vak'a'

10 işçinin ölümüne neden olan asansör faciasının yaşandığı Şişli’deki inşaatın sahibi Aziz Torun 'Bu tür kazaların olduğu sektörel bir vak'a. Neyse bu sorumluluğun bedeli, bu işin takipçisi olacağız.' dedi.



Cumartesi günü 32. kattaki asansörle yere düÅŸen 10 iÅŸçinin öldüÄŸü olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen inÅŸaat sahibi Torunlar GYO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Aziz Torun "Gerekli her türlü sahiplenme olacaktır, olayın takipçisi olacağız." dedi.

Torun "Biz Torunlar olarak bu kazanın sorumlularının ortaya çıkarılmasının takipçisiyiz. Çünkü Torunlar GYO halka açık bir ÅŸirket. Bu olayda da kesinlikle böyle bir sorumsuzluÄŸu ya da kazayı meydana getiren nedeni ÅŸirketimize mal etmelerine ya da ÅŸirketimizin bu anlamada bir leke almasına asla müsaade etmeyeceÄŸiz." dedi. 

32. kattan düÅŸen asansörün yük taşımak üzere planlanmış, 2700 kilo ve 28 kiÅŸi taşıyabilen bir asansör olduÄŸunu söyleyen Torun, asansörü 10 gün önce kendisinin de kullandığını söyledi.

Ä°ÅŸçilerin asansörlerin sürekli bozuk olduÄŸu iddiasına da cevap veren Torun "Tamamen yalan çünkü bu asansörlerin kiralandığı firmanın iki elemanı her an sahada bulunuyor ve sorun anında hemen müdahale ediyor.Birkaç gün önce aynı asansörü ben de kullandım. Bu kiÅŸiler maalesef ÅŸantiyenin çevresinde dolaÅŸarak bu ÅŸantiyede çalışıyormuÅŸ gibi hava uyandırıyorlar." dedi. 

Torun, Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inÅŸaat alanına, parmak iziyle girildiÄŸini, ÅŸantiyede sigortasız çalışan olmadığını söyledi. 

'Sektörel bir vak'a'

Aziz Torun, aynı ÅŸantiyede 9 Nisan'da bir iÅŸçinin öldüÄŸünün hatırlatılması ve 'Müsterih misiniz?' diye sorulması üzerine:

"Bu soruyu böyle sorduÄŸunuz için sizi kınıyorum. Çok üzgünüz ama 1500 civarında iÅŸçi çalışan bir ÅŸantiyede her ne kadar eÄŸitimler verilse de çalışanların aynı hassasiyeti göstermediÄŸini de biliyoruz. Bu tür kazaların olduÄŸu da sektörel bir vak'a. Elbette bizim ÅŸantiyemizde olmamasını arzu ederiz. Gereken çalışmalar yapılıyor. Neyse bu sorumluluÄŸun bedeli bu iÅŸin takipçisi olacağız." cevabını verdi. 

DavutoÄŸlu: Åžehit hükmündeler

Olayla ilgili Konya'daki evinin önünde açıklama yapan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, konunun pazartesi toplanacak bakanlar kurulunun öncelikli gündem maddesi olacağını söyledi, hayatını kaybeden 10 iÅŸçi için "bizim için ÅŸehit hükmündedirler" dedi.

DavutoÄŸlu adli soruÅŸtuırmanın baÅŸladığını, hiç bir hususun karanlıkta kalmaması için konuyu gün boyu takip edeceÄŸini de söyledi, "2012'de çıkardığımız iÅŸ güvenliÄŸi yasasında eksiklikler varsa her türlü tedbiri alacağız" dedi. 

DavutoÄŸlu, G20 toplantısına katılacak Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e de programını iptal etmesi talimatı verdiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.