Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak ordusu sivil bombaladı

Irak ordusu, Kerkük’ün güneyinde IŞİD kontrolünde bulunan Havice’ye hava operasyonu düzenledi ancak rastgele yapılan bombardımanda çoğu çocuk 17 sivil öldü, 30 kişi yaralandı. Tikrit'te de 6 çocuk öldürüldü.



Yerel kaynaklara göre Havice hastanesinin doÄŸum servisini hedef alan bombardımanda içinde yeni doÄŸan bebekler ve hamile bir kadının olduÄŸu 7 kiÅŸi öldü.

SavaÅŸ uçaklarının hedefleri arasında sığınmacıların bulunduÄŸu bir okul da vardı. Saldırı da 7 sığınmacı öldü, 11'i de yaralandı.

Havice’nin güneyindeki Tel Ali bölgesinde ise bir evin ordu uçakları tarafından vurulması sonucu aynı aileden 3 kiÅŸi öldü.

Irak ordusunun BaÄŸdat'ın kuzeyindekki Tikrit'in Oca kasabası hastanesine gerçekleÅŸtirdiÄŸi hava saldırısında ise 6 çocuk öldü, 4 çocuk da yaralandı.

Musul’un doÄŸusunda çatışmalar

Öte yandan peÅŸmerge birlikleri Musul’un doÄŸusundaki BaÅŸika ovasına bakan Zerda dağını ele geçirdi. ABD bu operasyonda peÅŸmergelere havadan destek verdi. IŞİD ile çatışan peÅŸmergeden 7 asker öldü. IŞİD’tan ise 20’den fazla kiÅŸi öldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.