Sosyal Medya

Dünya

İngiliz polisi: Meselenizi kendiniz çözün

İngiltere ve Galler'deki emniyet güçleri hakkında yayımlanan teftiş raporunda, bazı mağdurların polis tarafından kendilerine karşı işlenen suçları araştırmaya "teşvik edildiği" belirtildi.



Polis TeftiÅŸ Kurumu'nun raporunda, maddi hasarlı suçların ve otomobil suçlarının "emniyet güçleri bu suçlarla uÄŸraÅŸmaktan neredeyse vazgeçtiÄŸi" için "suç olmaktan çıkmaya yakın olduÄŸu" vurgulandı.

Ayrıca bazı vakalarda maÄŸdurlardan güvenlik kamerası görüntülerini ya da parmak izi araÅŸtırmalarını kendilerinin yapmasının istendiÄŸi kaydedildi.

Raporu hazırlayan MüfettiÅŸ Roger Baker, "Artık bu suçlarla uÄŸraÅŸmıyoruz gibi bir anlayış oluÅŸtu. Sonuçta da bazı suçlar artık suç olmaktan çıkmaya yakın bir hale geldi. Dolayısıyla bu tek tek polis memurlarının suçu deÄŸil. 'Artık vazgeçtik' anlayışını emniyet güçleri de benimsedi" dedi.

TeftiÅŸ raporunda, otomobil hırsızlığı ya da hane olmayan mekânlardaki soygunlar gibi sık görülen suçlarda, ihbar telefonunu alan polis memurlarının arayan maÄŸdurlardan, "komÅŸularla konuÅŸmaları, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeleri ya da ikinci el eÅŸya satan siteleri kontrol etmeleri gibi" gibi ÅŸeyler istedikleri vurgulandı.

Raporda, "Polise iÅŸlenen suçları araÅŸtırması için yetki ve kaynak verilmiÅŸtir. Dolayısıyla polisin bu sorumluluÄŸu devretmesi kabul edilemez" ifadesi de yer aldı.

"TeÅŸviÄŸin sebebi kesintiler"

Emniyet Müdürleri DerneÄŸi ise kamu sektöründeki kesintilerinin, emniyet güçlerini yeni öncelikler belirlemeye zorladığını bildirdi.

Dernek BaÅŸkanı Hugh Orde, "Kemer sıkma önlemleri polis güçlerini memurlarının mesaisini en iyi ÅŸekilde kullanmaya itiyor ve bu da ihbar telefonlarının önceliklerine göre ele alınması anlamına geliyor. Bazı durumlarda tehlikede olmayan bir suç maÄŸdurunun sorunu telefonda ele alınıyor ve bu sorumluluÄŸun suç maÄŸdurlarına atıldığı anlamına gelmiyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.