Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bağdadi'nin sağ kolu öldürüldü

İslam Devleti örgütünün lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin sağ kolunun öldürüldüğü bildirildi. Örgütün de Irak'ta 50 kişiyi kaçırdığı belirtiliyor.



BaÄŸdat'ta Iraklı yetkililerin verdiÄŸi bilgilere göre, Ä°slam Devleti örgütünün lideri Ebu Bekir El BaÄŸdadi'nin sadık adamlarından biri Kuzey Irak'ta düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldü.

'Shafaq News' adlı haber portalının Irak Savunma Bakanlığı'ndan elde ettiÄŸi bilgilere dayandırdığı haberinde, öldürülen kiÅŸinin BaÄŸdadi'nin saÄŸ kolu Ebu Hacer El Suri olduÄŸu belirtildi. Öldürülen kiÅŸinin önce El BaÄŸdadi olduÄŸu ileri sürülmüÅŸtü. Ancak bunun daha sonra yanlış bilgi olduÄŸu ortaya çıktı.

Musul kentine düzenlenen hava saldırısında, El Suri ile birlikte en az 50 Ä°D üyesinin daha öldürüldüÄŸü kaydediliyor.

Ä°slam Devleti örgütünün de Kerkük'ün batısındaki Tel Ali'deki bir köye saldırıp en az 50 kiÅŸiyi kaçırdığı ve bilinmeyen bir yere götürdüÄŸü bildirildi. Kaçırma eyleminin, köy sakinlerinin örgüt bayrağını yakması üzerine intikam amaçlı düzenlendiÄŸi ifade ediliyor.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler de bölgede insani durumun kötüleÅŸtiÄŸi uyarısında bulundu. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yaklaşık iki aydan uzun bir süre Ä°D kuÅŸatmasında kalan Emirli'de acil insani yardıma ihtiyaç olduÄŸunu açıkladı. UNICEF Emirli'de 3 bin çocuÄŸun mahsur kaldığını, acil gıda, ilaç ve su ihtiyacı olduÄŸuna dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.