Sosyal Medya

Dünya

Ferguson'da kapsamlı soruşturma

Ferguson polis teşkilatı hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatılacak.



ABD Adalet Bakanlığının, Missouri eyaletindeki St. Louis kentinin Ferguson Mahallesi'nde geçen ay siyahi genç Michael Brown'ın beyaz bir polis tarafından öldürülmesi sonrası düzenlenen protestolarda eylemcilere karşı aşırı güç kullanmakla eleÅŸtirilen Ferguson polis teÅŸkilatı hakkında kapsamlı bir soruÅŸturma baÅŸlatmaya hazırlandığı bildirildi.

Ä°lk olarak Washington Post gazetesinin duyurduÄŸu, Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Adalet Bakanlığının sivil haklar dairesi tarafından baÅŸlatılması planlanan soruÅŸturmada, önleme, gözaltına alma, güç kullanımı, polis memurlarının aldığı eÄŸitim gibi hususlar dahil olmak üzere, polis teÅŸkilatının uygulamaları mercek altına alınacak.

SoruÅŸturmada, önceki hadiselerin ve polisle alakalı ÅŸikayetlerin deÄŸerlendirileceÄŸi, Ferguson polisinin uygulamalarının federal yasaları ya da ABD anayasasını ihlal edip etmediÄŸine bakılacağı belirtildi.

Missouri eyaleti yetkililerinin, soruÅŸturma planlarından haberdar edildiÄŸi ve Adalet Bakanlığının bugün konuyla ilgili bir açıklama yapabileceÄŸi de kaydediliyor.

ABD'de St. Louis kentinin Ferguson Mahallesi'nde silahsız siyahi Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesinin ardından ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenmiÅŸ, 19 AÄŸustos'ta Ferguson yakınlarında göstericilerle polis arasındaki gerginliÄŸi görüntüleyen AA muhabiri Bilgin ÅžaÅŸmaz da polisin sert müdahalesine maruz kalmış ve yaklaşık 6 saat gözaltında tutulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.