Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran Kültür Merkezleri kapatılıyor

Sudan Hükümeti, İran kültür merkezlerinin kapatılması için 72 saat süre verdi.



Sudan hükümeti, ülkedeki Ä°ran kültür merkezlerinin Åžiilik propagandası yaptığı gerekçesiyle 72 saat içinde kapatılması için talimat verdiÄŸi bildirildi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, Sudan DışiÅŸleri Bakan sözcüsü Yusuf el-Kardofani tarafından yapılan açıklamada, ülkede faaliyet gösteren Ä°ran Kültür Merkezlerinin faaliyet alanlarının dışına çıkarak, Sudan'ın kültürel güvenliÄŸine zarar verildiÄŸini ve bu merkezlerin artık birer tehdit ofisi haline geldiÄŸini kaydetti.

Açıklamada, merkezlerin kapatılma kararının yanı sıra Hartum'daki Kültür AtaÅŸesi ile merkezlerde çalışan diplomatlara da ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre verildiÄŸi belirtildi.

Ä°slam Fıkıh Akademisi ve birçok Ä°slami grup Sudan hükümetinin aldığı bu kararı memnunlukla karşıladıkları bildirildi.

Ä°slam Fıkıh Akademisince yapılan açıklamada, "Sudan hükümetinin, ülkede faaliyet gösteren Ä°ran Kültür Merkezlerini kapatma kararı alması son derece önemli ve yerinde bir karardır. Bu merkezler vasıtasıyla ülkedeki gençlere ve halka Åžii inancının yayılması için faaliyet yürütülüyordu" denildi.

Öte yandan, Ensar el-Sünnet Cemaatinin siyasi iÅŸler baÅŸkanı Muhammed Ebu Zeyd, yaptığı açıklamada, "Merkezlerin kapatılmasıyla Sudan ile Körfez ülkelerinin iliÅŸkileri eski haline geri dönüÅŸün yolunu açacağını" ifade etti.

Olayla ilgili Ä°ran resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.