Sosyal Medya

Dünya

Moskova'dan NATO'ya gözdağı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, NATO'nun Doğu Avrupa'daki varlığını artırmasını güvenlik tehdidi olarak değerlendireceklerini söyledi.



NATO'nun DoÄŸu Avrupa'daki mevcudiyetini güçlendirme planı Rusya'nın tepkisine neden oldu. Rusya Güvenlik Konseyi BaÅŸkan Yardımcısı Mikhail Popov, salı günü yaptığı açıklamada NATO'nun faaliyetlerini geniÅŸletmesinin 'ülke dışından askeri tehditler' olarak deÄŸerlendirileceÄŸini kaydetti.

Popov, 'tüm yaÅŸananların ABD ve NATO'nun Rusya ile iliÅŸkileri kötüleÅŸtirme politikalarına devam etmek istediklerini gösterdiÄŸini' söyledi. Rus askeri doktrininin yıl sonuna kadar güncelleneceÄŸini belirten Popov, NATO'nun DoÄŸu Avrupa'daki varlığını güçlendirmesinin tehdit olarak sınıflandırılacağından ÅŸüphe duymadığını kaydetti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Åžoygu da Rus ordusunun yıl sonuna kadar 230 yeni helikopter ve savaÅŸ uçağı ile donatılacağını açıklamıştı.

AB'nin yeni Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de Rusya'nın Batı için artık 'stratejik bir ortak' olmadığını ve cuma gününe kadar AB'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar üzerine karar vereceÄŸini kaydetti.

Yarım milyon insan kaçıyor

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi, Ukrayna'nın doÄŸu kentlerinde Rus ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında devam eden çatışmalar nedeniyle yarım milyon Ukraynalı'nın evini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. En az 260 bin kiÅŸinin ülke içinde farklı kentlere kaçtığı, aynı sayıda kiÅŸinin de Rusya'ya iltica baÅŸvurusu yaptığı belirtildi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler verilerine göre, Ukrayna'nın doÄŸu kentlerinde aylardır süren çatışmalar nedeniyle en az 2 bin 600 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.