Sosyal Medya

Dünya

ABD'den dinleme açıklaması

Psaki, dinleme iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Alman basınında yer alan, ABD istihbarat makamlarının Türkiye'ye yönelik faaliyetlerine dair haberlere iliÅŸkin, "Politika gereÄŸi, iddia edilen istihbarat faaliyetleriyle ilgili kamuoyu önünde yorum yapmıyoruz. Bu iddiaları Türk yetkililerle görüÅŸtüÄŸümüzü size teyit edebilirim" dedi.

Psaki, günlük basın brifinginde Alman basınında yer alan dinleme iddialarıyla ilgili sorular üzerine, "Türkiye'nin dostu ve müttefiki olarak, aralarındaki yakın ortaklığı güçlendirmeye ve kilit alanlardaki iÅŸbirliÄŸini devam ettirmeye olan baÄŸlılıklarını koruduklarını" belirtti.

Politika gereÄŸi, iddia edilen istihbarat faaliyetleriyle ilgili kamuoyu önünde yorum yapmadıklarını, ancak bu iddiaları Türk yetkililerle görüÅŸtüklerini teyit edebileceÄŸini kaydeden Psaki, bu görüÅŸmelerin devam edeceÄŸini söyledi.

Psaki, "EÄŸer bu iddialar doÄŸruysa, ABD hükümetinin Türkiye'deki faaliyetlerini sona erdireceÄŸinin sözünü verebilir misiniz?" sorusu üzerine, ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın, ülkesinin istihbarat toplama yöntemlerini yeniden gözden geçirmeye dönük çabalarına deÄŸindiÄŸi ve bir dizi reform tedbiri açıkladığı bu yıl başındaki konuÅŸmasını hatırlatmakla yetinerek, "Bunun ötesinde söyleyebileceÄŸim birÅŸey yok" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.