Sosyal Medya

Dünya

İsrail bırakıp tutukluyor

İsrail, Filistinli eski bakan Halid Ebu Urfe ve eski milletvekili Ahmed Tutah'ı serbest bırakırken, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlediği ev baskınlarında 21 Filistinliyi gözaltına aldı.



Hamas hareketi yaptığı yazılı açıklamada, Ä°srail ordusunun, Filistin'in eski Kudüs Ä°ÅŸlerinden Sorumlu Bakanı Halid Ebu Urfe ile Filistinli eski milletvekili Ahmed Tutah'ı dün akÅŸam serbest bıraktığını duyurdu.

Açıklamada, Ebu Urfe ile Tutah'ın, Ä°srail'in "idari tutukluluk" siyaseti uyarınca 3 aydan bu yana tutuklu bulunduÄŸu vurgulandı.

Öte yandan, Batı Åžeria'nın Cenin kentinde ve ona baÄŸlı Anza köyünde, bazı evlere zorla girerek arama yapan Ä°srail askerleri, 19 Filistinliyi gözaltına aldı.

Bölgedeki kaynakların aktardığına göre Ä°srail askerleri ayrıca Beytüllahim ve El-Emari mülteci kampında da 2 kiÅŸiyi gözaltına aldı.

Ä°srail ordusu tarafından gözaltılar ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Batı Åžeria’daki tutuklamalar

Ä°srail ordusu, Batı Åžeria'nın çeÅŸitli kentlerinde sık sık baskınlar düzenleyerek, "arandıkları" gerekçesiyle Filistinlinlileri gözaltına alıyor.

Ä°srail, Batı Åžeria'da haziran ayında 3 Yahudi yerleÅŸimcinin kaybolmasının ardından düzenlediÄŸi operasyonlarda aralarında eski milletvekilleri ve bakanların da bulunduÄŸu çok sayıda Filistinliyi gözaltına almıştı.

Ä°srail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun Ä°srail güvenliÄŸi için tehlike teÅŸkil ettiÄŸine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.