Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta şiddetin bilançosu

Birleşmiş Milletler, Irak'ta devam eden şiddet olaylarının bilançosunu açıkladı. Rakamlar, 'İslam Devleti' örgütünün yol açtığı şiddeti gözler önüne seriyor.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM), Irak'ta aÄŸustos ayında meydana gelen terör saldırılarında en az bin 420 kiÅŸinin öldürüldüÄŸünü, en az bin 370 kiÅŸinin de yaralandığını açıkladı.

BM Irak Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, BaÄŸdat'ta pazartesi günü yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin bin 265'inin, yaralananların da bin 198'inin sivil olduÄŸunu belirtti.

Ancak rakamların, Suriye sınırındaki Anbar vilayetini kapsamadığı belirtildi. Anbar vilayetindeki bilgilerin teyit edilemediÄŸi, ancak saÄŸlık makamlarının açıklamasına göre aÄŸustos ayında vilayette 268 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi kaydedildi.

BM'nin verilerine göre, aÄŸustos ayında 600 bin kiÅŸi de Irak'ta yaÅŸadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı. Nicolay Mladenov, Irak'ta binlerce kiÅŸinin etnik ve dini kökeni nedeniyle Ä°slam Devleti örgütü tarafından takip altında tutulduÄŸunu belirtti.

BM açıklamasında, ölü ve yaralı sayısının, ikincil etkenler nedeniyle hayatını kaybedenleri içermediÄŸini de belirtti. Ä°çme suyuna ulaşılamaması, beslenme ve ilaç yetersizliklerinden dolayı da ölümler meydana geldiÄŸine dikkat çekildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.