Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ruhani'den 'internet' çağrısı

Ruhani, din adamlarına yeni teknoloji konusunda hoşgörülü olmaları çağrısı yaptı



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, Ä°ranlı bazı dini liderlerden internet ve yeni teknolojiler konusunda daha hoÅŸgörülü olmalarını istedi.

Ä°ran resmi ajansı IRNA'da yer alan habere göre, baÅŸkent Tahran'da düzenlenen "Dünya Cami Günü" konferansında konuÅŸan Ruhani, internetin yeni bilgilere ve teknolojilere ulaÅŸmak isteyen öÄŸrenciler ve uzmanlar için önemli olduÄŸunu söyledi. Ruhani, Ä°ranlı din adamlarından internet konusunda hoÅŸgörülü olmalarını talep etti.

Ruhani, devlet televizyonundan yayınlanan konuÅŸmasında, "Günümüz dünyasında internet gözardı edilemez, interneti bilmeyen biri uzman, hatta öÄŸrenci sayılmaz. Biz genç nesillere dünyanın kapılarını kapatamayız" ifadesini kullandı.

Ä°ranlı bazı din adamları, 3G servislerinin ve hızlı internetin yaygınlaÅŸmasını "ahlaksız içeriklere eriÅŸimi kolaylaÅŸtırdığı" gerekçesiyle eleÅŸtirmiÅŸti.

Ruhani hükümeti, geçtiÄŸimiz günlerde Ä°ranlı telekomünikasyon ÅŸirketlerine kullanıcılar için 3G servis hizmetleri sunma iznini geniÅŸletmiÅŸti.

"YOLUMUZ Ä°TÄ°DAL YOLU"

KonuÅŸmasında Filistin konusuna da deÄŸinen Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Ruhani, Filistin halkını desteklemeyi sürdüreceklerini ifade ederek, "Ä°ran'ın ve Ä°slam dünyasının Ä°srail'in saldırganlığına izin vermeyeceÄŸini" söyledi.

"Bir kısım cahil barbarlar" diye nitelendirdiÄŸi terör örgütü Irak Åžam Ä°slam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarına iliÅŸkin de Ruhani, yapılan saldırıların Ä°slam'a büyük zarar verdiÄŸini belirterek, "Ä°slam'ın itidal yolu" olduÄŸunu vurguladı. Ruhani, "Yolumuz ne aşırı sol ne de aşırı saÄŸ, yolumuz itidal yolu" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.