Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Erdoğan halkımın rol modeli oldu'

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesindeki umutların yeşermesinde büyük bir emeği olduğunu söyledi.



CumhurbaÅŸkanlığı resepsiyonuna katılan 15 devlet baÅŸkanından biri olan SomaliCumhurbaÅŸkanı Hasan Åžeyh Mahmud dün Stratejik DüÅŸünce Enstitüsü (SDE) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaÅŸkanlığı’nı (YTB) ziyaret etti.
 
Mahmud, Somali halkı için Recep TayyipErdoÄŸan’ın bir rol model olduÄŸunu belirtti.
 
ÇOK BÜYÜK ÅžÜKRAN DUYUYORUZ
 
BaÅŸbakan iken Somali’yi ziyaret eden ErdoÄŸan’ın umutların tekrar yeÅŸermesini saÄŸladığını söyleyen Mahmud, “Kendisi Somali’ye geldiÄŸinde Sayın ErdoÄŸan’ın korumalığını Somalililer yaptı. Somali’nin yeniden doÄŸuÅŸu için çok önemli bir figürdür. Kendisine çok büyük ÅŸükran duyuyoruz” dedi.
 
SOKAKTA BÄ°RLÄ°KTE ÇALIÅžIYORUZ
 
Türklerin Somalilerle omuz omuza yaÅŸadıkları ifade eden Mahmud, “Sayın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Türkiye’nin lideridir ve Somali halkı da kendisini bir rol modeli olarak görmektedir. Sadece Somali için de deÄŸil tüm dünya için bir rol modelidir. Ben her zaman için kendi Türk arkadaÅŸlarıma diyorum, sokaklarda gördüÄŸünüz beyaz yüzler Türklerdir. Amerikalı, Ä°ngiliz, Ä°talyan deÄŸiller. Bu insanlar sokaklarda Somalililerle omuz omuza çalışıyorlar. Yolları rehabilite ediyorlar, sokakları temizliyorlar, aydınlatıyorlar, hastanelerde çalışıyorlar, annelere, çocuklara, yardıma muhtaç olanlara yardım ediyorlar. DiÄŸer ülkelere karşı o kadar tezahürat olmazken Türkiye’nin ismi söylendiÄŸi zaman insanlar çok büyük bir sevgi tezahüratı yapıyorlar” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.