Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan liderlerine müebbet hapis

Biltaci'nin aralarında bulunduğu İhvan liderlerine müebbet hapis cezası verildi



Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii'ye kamuoyunda "Ä°stikame Camisi olayları" olarak bilinen davada müebbet hapis cezası verildi.

Giza Ceza Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmada, mahkeme "Ä°stikame Camisi olayları" olarak bilinen davada yargılanan Ä°hvan Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Bedii ve aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed Biltaci, HAP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sam el-Aryan ve Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek için Ulusal Ä°ttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi'nin de bulunduÄŸu 7 darbe karşıtı hakkında müebbet hapis cezasına hükmetti.

6 KİŞİ HAKKINDA İDAM KARARI

Gıyabında yargılanan, aralarında El-Cemaatu'l Ä°slamiyye yöneticilerinden Asım Abdulmacid'in de bulunduÄŸu 6 kiÅŸi hakkında da idam cezası verildi.

Karara temyiz yolunun açık olduÄŸu belirtildi.

Ä°hvan Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii ile aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, HAP BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sam el-Aryan, Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek için Ulusal Ä°ttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi ve eski Tedarik Bakanı Basim Avde'nin de aralarında bulunduÄŸu 13 kiÅŸi “Ä°stikame Camisi olayları” olarak bilinen davada yargılanıyor.

Sanıklar, 22 Temmuz'da Giza'daki Ä°stikame Camisi'nde meydana gelen olaylar sebebiyle, "terör faaliyetleri gerçekleÅŸtirmek için çete oluÅŸturmak, ÅŸiddet eylemleri yürüten gruplara silah saÄŸlamak, tahrip eylemlerinde bulunmak, kamu güvenliÄŸini bozmak ve halkı ÅŸiddete teÅŸvik etmek" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.