Sosyal Medya

Dünya

Berlin'de cami kundaklayanlar aranıyor

Polis, Berlin'in Kreuzberg semtindeki Mevlana Camii'ni kundaklayan kişileri arıyor.



Kreuzberg Mevlana Camii'nde 12 AÄŸustos'ta meydana gelen yangında, caminin geniÅŸletme çalışmalarının yapıldığı ek bina tamamen yanmış, ağır maddi hasar oluÅŸmuÅŸtu.

Polis, araÅŸtırma sonucunda yangının teknik arıza veya ihmal sonucu meydana gelmediÄŸini, kundaklama ihtimali üzerinde durulduÄŸunu açıkladı. Kundaklamaya karışan kiÅŸi ya da kiÅŸilerin kimliÄŸi konusunda henüz polisin elinde bir ipucu olmadığı, olayın muhtemel siyasi motifinin de araÅŸtırıldığı kaydedildi.

Göçmen kuruluÅŸların tepkisi

Almanya Türk Toplumu (TGD) DerneÄŸi EÅŸ BaÅŸkanı Safter Çınar ve Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) DerneÄŸi yönetim kurulu üyesi Ali Sönmez, Mevlana Camii'nde incelemelerde bulunduktan sonra ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, Mevlana Camii'ndeki yangında çıkış nedeni olarak ilk aÅŸamada teknik arıza ve ihmal ihtimali üzerinde durulduÄŸu, ırkçı saldırı seçeneÄŸinin yeterince dikkate alınmadığı vurgulandı.

Son bulguların ırkçı saldırı ihtimalini güçlendirdiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, "Ä°slam düÅŸmanlığı ve ırkçılığın toplumda daha yaygın ÅŸekilde tartışılması saÄŸlanmalıdır" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.