Sosyal Medya

Coğrafyamız

Malezya Havayolları 6 bin kişiyi işten çıkaracak

Malezya Havayolları, 20 bin çalışanından 6 binini işten çıkaracağını açıkladı.



Yılın ilk yarısında iki büyük trajediyle sarsılan ve günde yaklaşık 1 milyon dolarlık kayıp yaÅŸayan Malezya Havayolları, 20 bin çalışanından 6 binini iÅŸten çıkaracağını açıkladı.

Havayolu ÅŸirketinin en büyük hissedarı ve yatırımcısı Khazanah Nasional, ÅŸirketin ayakta kalmasını saÄŸlamak için iÅŸgücünde yüzde 30'luk bir kesintiye gidileceÄŸini, bu baÄŸlamda 6 bin kiÅŸinin iÅŸten çıkarılacağını bildirdi.

Bu kesintinin, 1,9 milyar dolarlık, 12 maddeli kurtarma planının önemli bir parçası olduÄŸu belirtildi.

Khazanah Nasional Genel Müdürü Azman Muhtar, basın toplantısında, havayolu çalışanlarının statülerinin kendilerine yazılı olarak bildirileceÄŸini söyledi. Ä°ÅŸten çıkarılacak iÅŸçilerden yaklaşık 3 bin 500'üne sonrasında yine Khazanah Nasional kontrolündeki diÄŸer ÅŸirketlerde iÅŸ teklif edileceÄŸi kaydedildi.

Malezya Havayolları'na ait MH370 uçağı, 8 Mart'ta içindeki 239 kiÅŸiyle Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada kaybolmuÅŸ, bundan dört ay sonra yine havayolu ÅŸirketine ait yolcu uçağı, Ukrayna'nın doÄŸusunda Donetsk üzerinde düÅŸmüÅŸtü.

Donetsk'te düÅŸen uçağın vurulduÄŸu iddiaları gündeme gelirken, bölgede çatışan taraflardan hiçbiri, 298 kiÅŸinin ölümüyle sonuçlanan olayın sorumluluÄŸunu üstlenmemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.