Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed öldürmeye devam ediyor

SNHR'den yapılan açıklamaya göre, Suriye'de dün 77 kişi hayatını kaybetti.



Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının elindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediÄŸi saldırılarda Halep'te 25, Dera'da 17, baÅŸkent Åžam'ın banliyölerinde 11, Humus'ta 6, Rakka ve Hama'da 5'er, Deyru'z Zor ve Ä°dlib'te 4'er olmak üzere 77 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, orduya ait savaÅŸ uçakları ile helikopterlerin ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde muhaliflerin kontrolünde olan bölgeleri sık aralıklarla bombaladığı ifade edildi.

Halep'in Mari kasabası çevresinde terör örgütü Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) ile Ä°slami Cepheye baÄŸlı birlikler arasında yoÄŸun çatışmaların yaÅŸandığı iletilen açıklamada, IŞİD'in kasabayı havan topu ve roketlerle saldırdığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, orduya baÄŸlı helikopterlerin baÅŸkent Åžam'a baÄŸlı Lübnan sınırındaki Zabadani ilçesini "varil bombalarıyla" saldırdığı vurgulanırken ilçe çevresinde silahlı muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmaların yaÅŸandığı ve muhaliflerin 7 askeri kontrol noktasını imha ettiÄŸi iÅŸaret edildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediÄŸi operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiÄŸini ve araçlarını imha ettiÄŸini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.