Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi Arabistan'dan Gazze'ye teminat

Suudi Arabistan, "Gazze ablukasını kaldırma" yönünde teminat verdi.



Suudi Arabistan'ın Filistinli gruplara, Ä°srail'in müzakerelerde zorluk çıkarması halinde "Gazze ablukasını kaldırma" yönünde teminat verdiÄŸi iddia edildi.

Filistinli gruplara yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, Filistin tarafına ateÅŸkesi kabul etmeleri ve Ä°srail tarafı ile müzakerelere baÅŸlamaları yönünde mesaj iletti.

Kaynaklar, Kral Abdullah'ın Filistinli gruplara, "Ä°srail'in görüÅŸmelerde çıkaracağı herhangi bir zorluk halinde Gazze'ye uyguladığı hava ve kara ablukasını kaldırma noktasında Araplar'ın ortak tavır alacağı yönünde teminat verdiÄŸini" dile getirdi.

Ä°srail, yıllardır abluka altında tuttuÄŸu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmiÅŸti. Bir ayı aÅŸkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateÅŸkes kararı, 19 AÄŸustos Salı günü 00.01'de sona ermiÅŸti. Kahire'deki kalıcı ateÅŸkes görüÅŸmeleri sürerken, ateÅŸkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

Ancak, Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine Ä°srail, ateÅŸkesi ve müzakereleri iptal ederek yeniden saldırmaya baÅŸlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise Ä°srail'in iddialarını yalanlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.