Sosyal Medya

Dünya

Erdoğan'ın yeminine 16 lider

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine 60'dan fazla ülke ve kuruluştan temsilciler katılacak. 16 ülke devlet başkanı seviyesine 8 ülke de başbakan düzeyinde katılacak.



CumhurbaÅŸkanı seçilen BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın 28 AÄŸustos’ta Meclis’te yapılacak yemin töreni için hazırlıklar sürerken, törene katılacak ülkelerin temsilcileri de netleÅŸmeye baÅŸladı.16 ülke ErdoÄŸan’ın cumhurbaÅŸkanlığı yemin törenine devlet baÅŸkanı ya da emir düzeyinde temsilci gönderecek Türkmenistan, Benin, Ukrayna, Bulgaristan,Kazakistan, Moldova, Katar,  Makedonya, Arnavutluk Somali, Kosova, Gambiya, KKTC, Togo, Etiyopya, Bosna-Hersek ve Libya törene devletin zirvesiyle temsil edilecek. 
Fas, Romanya, Belarus, Gabon, Gürcistan, Pakistan, Ürdün, Tacikistan ve Nijer’den de baÅŸbakanlar törene katılacak.

Lavrov ve Zarif geliyor

Ä°ran, DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif’i yolluyor. BM Güvenlik Konseyi Daimi üyelerinden Rusya’yı da DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov temsil edecek. BMGK’nın diÄŸer daimi üyesi Çin’den bakan seviyesinde özel temsilci gelecek. Almanya’dan Ä°çiÅŸleri Bakanı Karl Ernst Thomas de Maizière, Hollanda’dan  DışiÅŸleri Bakanı Frans Timmermans, Suudi Arabistan’dan DışiÅŸlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Nizar Bin Obaid Madani, Azerbaycan’dan Meclis BaÅŸkanı Oktat Esedov yemin töreninde hazır bulunacak.

Uluslararası kuruluÅŸlardan da Avrupa Güvenlik ve Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (AGÄ°T), Åžangay Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü ve Ekonomik Kalkınma ve Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü (OECD) genel sekreterlerini yolluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.