Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail saldırıları sürüyor

İsrail uçakları Cuma sabah erken saatlerden itibaren Gazze Şeridi’nin değişik bölgelerini bombalıyor. Ebrac Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir tarım arazisine yönelik saldırıda iki kişi öldü.



Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. EÅŸref Kudra, AA’ya yaptığı açıklamada, Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki bir hayvan çiftliÄŸini hedef alan saldırıda, 22 yaşındaki Yasin Muhammed  ve 21 yaşındaki Mahmud KaÅŸlan’ın öldüÄŸünü açıkladı.

Han Yunus'un doÄŸusundaki Karara'da sabah saatlerindeki hava saldırısında yaralanan bir kiÅŸi öldü. 

Ä°srail saldırılarında PerÅŸembe günü 38 Filistinli ölmüÅŸtü. Son 24 saatte ölenlerin sayısı çoÄŸunluÄŸu kadın ve çocuk 41'e yükseldi.

Ä°srail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılarda ölenlerin sayısı 2089'a yükseldi.

Al Jazeera muhabiri Ä°lyas Kerram, Filistinli direniÅŸ gruplarının füze atmaya devam ettiÄŸini, AÅŸkelon ve Gazze sınırındaki bazı bölgelerde sirenlerin çaldığını belirtti.

Kassam Tugayları, Kefer sad’a dört Kassam füzesi, Bir Seba’ya üç Grad füzesi, Siderot’a yedi Kassam füzesi ve Nahal Oz’a üç adet 107 füzesi fırlattığını açıkladı.

Ä°srail ateÅŸkesin bozulduÄŸu Salı gününden bu yana Gazze’de 160 hedefi vurduÄŸunu açıkladı.

Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ne PerÅŸembe günü düzenlediÄŸi saldırılarda Ä°zzeddin Kassam Tugayları'nın iki numaralı ismi Raid Attar ve üst düzey komutanlar Muhammed Berhum ile Muhammed Ebu Åžemale öldürülmüÅŸtü.

Muhammed Berhum, Muhammed Ebu Åžemale ve Raid Attar, Ä°srail'in Refah bölgesine düzenlediÄŸi hava saldırısında aynı evde öldürüldü. Kassam Tugayları'nın iki numaralı komutanı olan Raid Attar, Haziran 2006'da Ä°srail askeri Gilat Åžalit'i kaçıran birliÄŸi komuta eden askeri lider olarak biliniyordu.

UNICEF: Durum çok kötü

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Gazze temsilcisi Pernille Arnseid, New York’ta düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°srail saldırılarının baÅŸlamasından bu yana Gazze’de 469 çocuÄŸun öldüÄŸünü ve bu sayının artabileceÄŸi kanaatinde olduÄŸunu açıkladı.

Saldırılarda en az 3 bin çocuÄŸun da yaralandığını belirten UNICEF'in temsilcisi sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: ‘Çocukların uÄŸradığı kayıplar ve etkileri açısından durum çok kötü. Maalesef sadece son 48 saatte 9 çocuk öldürüldü. Böylece ölü çocuk sayısı 469’a yükseldi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.