Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

ABD hastanelerine Çin saldırısı

Çinli hackerlar, ABD'nin en büyük ikinci hastane zincirinin veri tabanına sızdı. Siber saldırıda 4.5 milyon hastanın sosyal güvenlik numarası, isim ve adres bilgileri çalındı.



ABD'nin en büyük ikinci hastane zincirini oluÅŸturan firmadan yapılan açıklamada, milyonlarca hastanın sosyal güvenlik numarası ve isim ile adreslerinin ele geçirildiÄŸi belirtildi. CHS, saldırının nasıl düzenlendiÄŸi hakkında bilgi vermedi. Bloomberg'ün haberine göre, saldırıyı düzenlediÄŸi düÅŸünülen hacker grubu geçmiÅŸte saÄŸlık kurumlarının fikri mülkiyetlerini hedef alıyordu. En son saldırıda neden kiÅŸisel bilgilerin hedef alındığı ise belli deÄŸil.

Open SSL ÅŸifreleme yazılımındaki açıklardan yararlanarak düzenlenen Heartbleed saldırısı, hacker'lara ÅŸifrelenmiÅŸ kullanıcı isimlerini, ÅŸifreleri ve diÄŸer dijital verileri çalma imkanı sunuyor. Çinli hacker'ların saldırısını ortaya çıkaran TrustedSec LLC firmasının kurucusu David Kennedy, 'saldırının fiziksel delillerinin bulunmadığını, adının açıklanmasını istemeyen konuya yakın üç kiÅŸinin saldırı bilgisini verdiÄŸini' söyledi. 

Güvenlik uzmanları, sunucular ve bilgisayarlar arasındaki veri trafiÄŸini ÅŸifrelemek için kullanılan Open SSL üzerinden düzenlenen Heartbleed'in ilk ciddi örneÄŸiyle karşı karşıya olunabileceÄŸini belirtti. Nisan ayında ortaya çıktığı düÅŸünülen saldırı hakkında kimse açıklama yapmak istemiyor.  

Hasta bilgileri çalınan Community Health Systems (CCHS) yetkilileri, hiçbir hasta bilgisinin bilgisayar korsanlarının ele geçirilmediÄŸini açıklamakla yetindi. Siber saldırıyı araÅŸtıran FBI ise sessiz kalmayı tercih ediyor. Çin'in Washington BüyükelçiliÄŸi de saldırıdan haberdar olmadıklarını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.