Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas'ın 3 lideri şehit edildi

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın önde gelen 3 lideri İsrail saldırılarında öldürüldü.



Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları, Ä°srail'in düzenlediÄŸi saldırıda 3 liderinin hayatını kaybettiÄŸini duyurdu.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Kassam Tugayları, Filistin halkı ve Ä°slam ümmeti için liderlerinin kanını akıtmıştır" denildi.

Açıklamada, hayatını kaybeden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Åžemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı.

AA muhabirinin Hamas'a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre de Kassam Tugayları liderleri, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda yaÅŸamını yitirdi.

Saldırıda 4 Filistinlinin daha hayatını kaybettiÄŸini, 45 kiÅŸinin de yaralandığını aktaran kaynaklar, söz konusu evin, 9 füzeyle hedef alındığını ve tamamıyla yıkıldığını kaydetti.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. EÅŸref el-Kudra da Ä°srail savaÅŸ uçaklarının, Tel es-Sultan bölgesindeki bir evi füzelerle vurduÄŸunu ve saldırıda 2'si yaÅŸlı 7 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 40'tan fazla kiÅŸinin de yaralandığını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.