Sosyal Medya

Coğrafyamız

Saldırının yıl dönümünde 'ölümü solumak'

Suriyeli aktivistler, "Ölümü solumak" adlı bir kampanya başlattı.



Esed rejiminin baÅŸkent Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesinde düzenlediÄŸi kimyasal saldırının yıl dönümü dolayısıyla "Ölümü solumak" adlı bir kampanya baÅŸlattı.

Kampanyanın organizatörlerinden Suzan Ahmed, baÅŸlattıkları giriÅŸimle, "Esed rejiminin yargılanması için dünya kamuoyunu hükümetlerine baskı yapmaya çağırdıklarını vurguladı.

"Suriyeli çocuklar her gün çeÅŸitli silahlarla öldürülüyorken, BeÅŸÅŸar Esed bir gecede yüzlerce çocuÄŸu katlediyorken, dünyanın sadece izlemesi ve sessiz kalması kabul edilemez" diyen Suzan, öldürülmekten kurtulan diÄŸer çocukların ise ailelerini kaybetmenin kabusuyla yaÅŸamaya çalıştığını kaydetti.

SURÄ°YELÄ°LERE EMPATÄ° YAPIN

Suzan, "Çocuklarınızı yatağına yatırdığınızda, çocuÄŸunun bir daha uyanıp uyanamayacağından endiÅŸe eden Suriyeli aileleri hatırlayın" ifadelerini kullandı.

Kampanyanın faaliyetleri kapsamında perÅŸembe günü Fransa, Ä°talya, Belçika, Ä°spanya, Ä°ngiltere, ABD, Hollanda ve Polonya gibi dünyanın birçok ülkesinde gösteriler düzenleneceÄŸini ifade eden Suzan, Ürdün ve Filistin'deki Suriye Büyükelçiliklerinin önünde de eylemler yapılacağını kaydetti.

Öte yandan; Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'ın DoÄŸu Guta bölgesinde 21 AÄŸustos'ta rejim güçleri tarafından düzenlenen kimyasal silah saldırısında 426'sı çocuk binlerce sivil hayatını kaybetmiÅŸ, binlercesi de yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.