Sosyal Medya

Dünya

Assange Ekvador büyükelçiliğinden ayrılıyor

Wikileaks kurucusu Julian Assange, 26 aydır yaşadığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nden 'yakında' ayrılacağını açıkladı.



Julian Assange, kararının ayrıntıları ve zamanlaması konusunda ayrıntı vermedi. Assange, basın toplantısında saÄŸlık ÅŸartlarından ötürü büyükelçiliÄŸi terk edeceÄŸi yolundaki iddiaları ise yalanladı. Ä°ddialar, baÅŸta Sky News olmak üzere Murdoch Grubu'na ait medya organlarında yer almıştı. Assange'da kalp ve akciÄŸer rahatsızlığı ile yüksek tansiyon saptandığı ileri sürülmüÅŸtü.

Julian Assange, Büyükelçilik binasından çıkması halinde tutuklanacak ve Ä°sveç'e iade edilecek. 2012 Haziran ayından bu yana Ekvador'un Londra BüyükelçiliÄŸi'nde bulunan Assange, ABD'ye gönderilme endiÅŸesiyle Ä°sveç'e iade edilmek istemiyor.

Cinsel taciz iddiasıyla suçlanan ve Ä°ngiliz mahkemesi tarafından Ä°sveç'e iadesi onanan Julian Assange, ÅŸartlı tahliye koÅŸullarını ihlal ettiÄŸi için Londra polisi tarafından tutuklanacağı gerekçesiyle Ekvador BüyükelçiliÄŸi'nden ayrılamıyor.

Assange hakkındaki suçlamaları siyasi komplo olarak niteliyor. Julian Assange'ın kuruculuÄŸunu yaptığı Wikileaks platformu, ABD'ye ait binlerce gizli belgeyi yayınlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.