Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'de hastalıklar baş gösterdi

Gazze'de Filistinliler arasında cilt hastalığı baş göstermeye başladı.



Ä°srail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinliler arasında cilt hastalıkları baÅŸ göstermeye baÅŸladığı bildirildi.

Filistin SaÄŸlık Bakanı Cevad Avad'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre; saÄŸlık ekipleri, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) barınaklarında kalan ve sayıları 400 bini bulan Filistinliler'in bazılarında, baÅŸta "uyuz" olmak üzere çeÅŸitli cilt hastalıklarının baÅŸ gösterdiÄŸini belirtti.

Açıklamada, barınaklarda su ve temizlik malzemesi sıkıntısı çekildiÄŸini dile getiren Avad, buralarda kalan mülteci durumundaki bazı kiÅŸilerin verem hastalığına da yakalandığını ifade etti.

SaÄŸlık merkezlerinin Ä°srail saldırılarına maruz kalması nedeniyle Gazze'deki aşı ve saÄŸlık sisteminde büyük zarar meydana geldiÄŸine dikkat çeken Avad, bakanlık olarak dost ülke ve uluslararası kurumların yaptığı desteÄŸin yanı sıra bakanlık olarak kendilerinin de onlarca tır saÄŸlık malzemesi ve ilaçla Gazze'ye destekte bulunduklarını vurguladı.

Ä°srail, yıllardır abluka altında tuttuÄŸu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmiÅŸti. Son açıklamalarda, saldırılarda ölen sayısının bin 980'e yükseldiÄŸi, 10 bin 196 kiÅŸinin yaralandığı bildirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.