Sosyal Medya

Coğrafyamız

Savaşa gidenlere hapis cezası

Suudi Arabistan’da yurtdışına savaşmaya gittikleri iddia edilen 11 kişi, 4 ila 18 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.



Suudi Arabistan Ceza Ä°stinaf Mahkemesi, "Kralın emirlerine karşı gelerek savaÅŸ fitnesi olan ülkelere gitmek, El Kaide'ye katılarak kamplarda çeÅŸitli silahları kullanmayı öÄŸrenmek ve patlayıcılar hakkında teorik eÄŸitim almak, intihar eylemine hazırlanmak, insanları kandırarak çatışmaların olduÄŸu yerlere götürmek" suçlamalarıyla 11 kiÅŸiye 4 ila 18 yıl arasında hapis cezası verdi.

Ülkenin resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, uyuÅŸturucu hap bulundurma suçlamasıyla yargılanan bir kiÅŸiye ise 14 yıl mahkûmiyetine ek olarak, "bir defada elli kez kırbaç" cezası verildi.

Mahkemenin kararına itiraz yolunun açık olduÄŸu belirtildi.

Riyad yönetimi, Suriye'de çatışmalara katılan vatandaÅŸlarının ülkeye döndüklerinde oluÅŸturacağı tehdide karşı önlem almak için ÅŸubat ayında yeni bir yasa çıkarmıştı.

Bu yasa, çatışma amacıyla yurt dışına çıkan ve terör listesindeki örgütlere destek veren kiÅŸilere 20 yıla kadar varan ağır hapis cezaları verilmesini öngörüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.