Sosyal Medya

Dünya

Siyahî gencin ölümüne tepkiler durmuyor

ABD’nin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki bir siyahî gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan olaylar beşinci gününe girdi.



Ferguson kentinde perÅŸembe gecesi de yüzlerce gösterici, Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesini protesto etmek için toplandı. Polis göstericileri dağıtmak için biber gazı ve sis bombası kullandı. Polisin verdiÄŸi bilgilere göre göstericilerden bazıları polise molotof kokteyli attı. Görgü tanıkları olaylar sırasında polisin askerî üniformalı ve ağır silahlarla donanmış olduÄŸunu belirtiyor.

18 yaşındaki Michael Brown'ın ölümüyle ilgili çeliÅŸkili ifadeler söz konusu. Polis ÅŸefi Thomas Jackson gencin polis memuruyla arbedeye girdiÄŸini, polis otosunun içine doÄŸru ittiÄŸi memurun silahını almaya çalıştığını açıkladı. Jackson, memurun adını vermezken, olay sırasında suratına aldığı darbe nedeniyle hastanede tedavi gördüÄŸünü ifade etti. Ancak olay yerinde olan bir arkadaşı, Brown'ın ateÅŸ açıldığı sırada ellerinin başının üzerinde olduÄŸunu belirtiyor.

Fox News kanalının yayınladığı çarÅŸamba gününe ait görüntülerde göstericilerin "Eller yukarıda! AteÅŸ etme!" diye bağırdığı ve böylece Michael Brown'ın ölümünü canlandırdıkları görülüyor. Göstericilerin attığı "Adalet yok! Barış yok!" sloganı da görüntülere yansıdı .

Protestolarla ilgili yayın yapan iki gazeteci, kısa süreli olarak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. St Louis Post-Dispatch gazetesi, muhabirinin polis tarafından tartaklanarak bir içecek otomatına doÄŸru fırlatıldığını yazdı. 10 kiÅŸinin gözaltına alındığı protestolar sırasında polise silah doÄŸrulttuktan sonra vurulan 19 yaşındaki bir göstericinin de hastanede yaÅŸam mücadelesi verdiÄŸi gelen bilgiler arasında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.