Sosyal Medya

Dünya

İsrail özür diledi!

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'i arayarak özür diledi.



Ä°srail CumhurbaÅŸkanı Reuven Rivlin, geçen ay Brezilya'yı "diplomatik cüce" olarak tanımlayan bir DışiÅŸleri Bakanlığı yetkilisinin sözleri nedeniyle Brezilya Devlet BaÅŸkanı Dilma Rousseff'i arayarak özür diledi.
 
Brezilya CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Rivlin'in, Brezilya Devlet BaÅŸkanı Rousseff'i arayarak Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor'un The Jerusalem Post gazetesine 24 Temmuz'da verdiÄŸi demecin Ä°srail halkının görüÅŸlerini yansıtmadığı söylediÄŸi ve demeçte sarfettiÄŸi sözler için özür dilediÄŸi belirtildi.
 
Telefon konuÅŸmasında, Rousseff'in Ä°srail'in Gazze saldırılarını meÅŸru müdafaa olarak tanımlayan Rivlin'e, Ä°srail'e yapılan roket saldırılarını kınadıklarını ancak Gazze'de orantısız güç kullanılmasını da aynı ÅŸekilde kınadıkları cevabını verdiÄŸi bildirildi.
 
Açıklamada, Ä°srail'i ilk tanıyan ülkeler arasında olan Brezilya'nın Devlet BaÅŸkanı'nın iki ülke arasındaki tarihi baÄŸlara dikkati çekerek ülkesinin Filistin'de iki devletli bir çözüm umduÄŸunu söylediÄŸi bildirildi.
 
Brezilya DışiÅŸleri Bakanlığı 23 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Gazze'de yaÅŸananların "kabul edilemez" olduÄŸunu belirterek, Ä°srail'in orantısız güç kullanmasını kınamıştı. Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Yigar Palmor ise Brezilya'yı "diplomatik cüce" ÅŸeklinde tanımlayarak, Güney Amerika ülkesinin konuyla siyasi olarak ilgisiz olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.