Sosyal Medya

Dünya

'Saldırıların etkisi geçici'

ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Mayville, Irak'ın kuzeyinde IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarının geçici bir etki yaptığını söyledi, "IŞİD tehdidinin kontrol altına alındığını söyleyemem" dedi.



ABD'nin Kuzey Irak'taki hava saldırıları konusunda bilgi veren Operasyonlar Direktörü Korgeneral William Mayville, "Saldırılarımızı yoÄŸunlaÅŸtırdığımız alanlarda çok geçici bir etki yaptık ve IŞİD'in daha doÄŸuya, Erbil'e doÄŸru ilerleme konusundaki bazı taktik kararlarının önünü kesmiÅŸ olabiliriz" dedi.

Mayville, "Benim tahminim, IŞİD'in toparlanmaya çalışıp baÅŸka yere hareket edeceÄŸi yönünde. Dolayısıyla tehdidin ivmesini bir ÅŸekilde kırmakta olduÄŸumuzu ya da kontrol altına aldığımızı söyleyemem" dedi.

Mayville ÅŸöyle devam etti:

"Kuzey Irak'taki hava saldırılarının IŞİD'in operasyonel hızını yavaÅŸlattığını ve Erbil'e ilerleyiÅŸlerini geçici olarak sekteye uÄŸrattığını düÅŸünüyoruz. Ancak bu saldırıların IŞİD'in genel kabiliyetlerini ya da Irak ve Suriye'nin diÄŸer bölgelerindeki operasyonlarını etkilemesi pek muhtemel deÄŸil."

IŞİD'in Irak ve bölgeye oluÅŸturduÄŸu tehditten kaygılı olduÄŸunu ifade eden Mayville, "Çok iyi organize olmuÅŸlar, iyi silahlanmışlar. Operasyonlarını koordine ediyorlar ve birden fazla eksende saldırma yetenekleri olduÄŸunu ÅŸu ana kadar gösterdiler" yorumunu yaptı.

ABD'nin ÅŸu anki operasyonlarının, Amerikan vatandaÅŸlarını ve tesislerini savunmak, insani yardımlara destek veren ABD uçaklarını korumak ve Sincar Dağı'nı kuÅŸatan IŞİD mevzilerini hedef almayı içerecek ÅŸekilde sınırlı bir boyuta sahip olduÄŸuna iÅŸaret eden Mayville, "Hava harekâtını, hâlihazırdaki meÅŸru müdafaa aktivitelerinin ötesine taşıyarak geniÅŸletme yönünde bir plan yok" ifadesini kullandı.

Amerikan savaÅŸ uçakları ve Ä°nsansız Hava Araçları, 8 AÄŸustos Cuma ve 10 AÄŸustos Pazar günü Erbil yolundaki IŞİD mevzilerini toplam altı kez bombaladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.