Sosyal Medya

Dünya

AB'den tebrik ve uyarı

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Konseyi Başkanı Hermann von Rompuy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini tebrik etti. Barroso ve Rompuy, Erdoğan'a dolaylı uyarılarda da bulundu.



Avrupa Komisyonu BaÅŸkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Hermann von Rompuy, cumhurbaÅŸkanlığı seçimini ilk turda kazanan BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı ortak bir açıklama yaparak tebrik etti.

Yazılı açıklamada Türkiye'nin Avrupa BirliÄŸi için kilit bir ülke olduÄŸu belirtilerek Türkiye'nin "Avrupa BirliÄŸi ile üyelik müzakereleri yürüten bir aday ülke, bir komÅŸu, önemli bir ticaret ortağı ve dış politikada bir müttetik" olduÄŸu vurgulandı.

ErdoÄŸan'a dolaylı uyarılarda da bulunan Barroso ve Rompuy, "Yeni konumuzun gerektirdiÄŸi uzlaÅŸtırıcı rolü koruyacağınıza ve Türk toplumundaki tüm grupların inanç, fikir, yaÅŸam tarzı ve hassasiyetlerine saygı gösterilmesi için çaba göstereceÄŸinize güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa BirliÄŸi yetkilileri, Kürtlerle uzlaÅŸma çabalarının devam edilmesini ve Kıbrıs sorunun çözümü için de harekete geçilmesini umduklarını da belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.