Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD Celavla kasabasını ele geçirdi

Enbar'da ordu birlikleriyle IŞİD öncülüğündeki gruplar çatışıyor.



Terör örgütü Irak Åžam Ä°slam Devleti'nin (IŞİD), PeÅŸmerge kontrolündeki Diyala ilinin Celavla kasabasını ele geçirdiÄŸi bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD militanları, eski Baasçı askerlerin ve bazı Arap aÅŸiretlerin desteÄŸiyle PeÅŸmergeyle ÅŸiddetli çatışmalara girdi. PeÅŸmerge, IŞİD'in ağır saldırıları karşısında geri çekilmek zorunda kaldı. Åžiddetli çatışmalarda 10 PeÅŸmerge hayatını kaybetti. Kürt yönetimi, kasabayı geri almak ve IŞİD’in ilerleyiÅŸini durdurmak için bölgeye takviye güç gönderdi.

Nüfusu 60 bin olan Celavla kasabasında halk, çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük'e sığınmıştı.  

Bir süredir çatışmaların ve otorite boÅŸluÄŸunun yaÅŸandığı Irak'ta, IŞİD öncülüÄŸündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiÅŸ, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

ENBAR'DA ÇATIÅžMA  

Irak'ın El-Enbar vilayetinde ordu birlikleriyle terör örgütü Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) öncülüÄŸündeki gruplar arasında çıkan çatışmalarda 17 kiÅŸinin öldüÄŸü bildirildi.

Enbar Ä°l Meclis BaÅŸkanı Sabah Kerhut yaptığı açıklamada, IŞİD öncülüÄŸündeki militanların Enbar'ın Hadise Nahiyesine saldırı düzenlediÄŸini söyledi.

AÅŸiret güçleriyle desteklenen Irak ordusuna baÄŸlı birliklerle örgüt arasında meydana gelen çatışmalarda, 15 IŞİD militanının öldürüldüÄŸünü, örgüte ait 10 aracın da imha edildiÄŸini ifade eden Kerhut, çatışmalar sırasında 2 askerin hayatını kaybettiÄŸini birinin de yaralandığını kaydetti.

Bir süredir gerginlik ve otorite boÅŸluÄŸunun yaÅŸandığı Irak'ta, IŞİD öncülüÄŸündeki silahlı grupların Musul baÅŸta olmak üzere bazı kentlerde kontrolü ele geçirmesinden sonra artan çatışmalar devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.