Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD ile Ensar El İslam çatıştı

Irak’ın Musul kenti merkezinde Irak Şam İslam Devleti üyeleri ile Ensar El İslam ve onlara destek veren eski Baas rejimi üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada her iki taraftan çok sayıda ölü ve yaralı olduğu iddia edildi.



Bölgede bulunan Al Jazeera kaynaklarının aktardığına göre, Musul kentini elinde bulunduran Irak Åžam Ä°slam Devleti’ne (IŞİD)  Ensar el Ä°slam üyeleri ile eski Baasçılar ortak saldırı düzenledi.

17 Temmuz mahallesinde saldırının ardından çıkan çatışma yaklaşık yarım saat sürdü. Çatışmada her iki taraftan ölü ve yaralı olduÄŸu ifade edildi.

Musul’un kent merkezi Mecmua caddesinde de IŞİD üyelerine ait 12, Filistin’de ise dört ceset bulunduÄŸu iddia edildi. Cesetlerin çatışmada mı öldürüldüÄŸü, yoksa idam mı edildiÄŸi belirtilmedi.

Bölgedeki kaynaklar IŞİD’in de Musul’un Endülüs semtinde 20 Kürt Ä°slamcısını yakalayıp öldürdüÄŸünü söyledi.

Kürt Ä°slamcıların ve IŞİD’e destek veren Musul’da yaÅŸayan Sünni Kürtlerin peÅŸmergelerle çatışmaya girmek istemediÄŸi için öldürüldükleri iddia edildi.

Tuzhurmato’da da Sünni aÅŸiretlere baÄŸlı savaÅŸçılar ile IŞİD bölgede bulunan bir peÅŸmerge birliÄŸine saldırdı. Çıkan çatışmada 38 saldırgan ve 1 peÅŸmergenin öldüÄŸü duyuruldu.

Mahmur ’da çatışmalar devam ediyor

IŞİD'in kapısına dayandığı Mahmur kenti ve kampında  ise çatışmalar devam ediyor.  

Al Jazeera'nin ulaÅŸtığı peÅŸmerge kaynaklarına göre PKK ile IŞİD arasındaki çatışma, 1990'lı yıllarda Türkiye'nin güneydoÄŸusundaki ÅŸiddetten kaçanların yaÅŸadığı Mahmur Mülteci Kampına da sıçradı.

Bir grup IŞİD üyesi kampın içine kadar girince burada PKK'lılar tarafından kuÅŸatıldı ve çatışma yaÅŸandı. IŞİD üyeleri geri püskürtüldü. Mahmur Erbil'e 80 kilometre mesafede bulunuyor ve IŞİD burayı da ele geçirdiÄŸi takdirde Bölgesel Kürt Yönetimi'nin baÅŸkentine  ilerlemesinden endiÅŸe ediliyor.

IŞİD'e hava operasyonu

SavaÅŸ uçakları da akÅŸam saatlerinde IŞİD hedeflerine yeni bir hava harekatı düzenledi. IŞİD'in Mahmur çevresindeki mevzileri vuruldu. Ancak operasyonu yapanın ABD mi yoksa Irak mı olduÄŸu açıklanmadı.

Ancak ABD uçakları, Sincar Dağı üzerinde uçtu ve IŞİD üyelerini vurdu. Lazer güdümlü F/A 18 model iki savaÅŸ uçağının katıldığı operasyonda nokta atışı yapılarak IŞİD'in elindeki ağır silahlar ile zırhlı askeri araçlar etkisiz hale getirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.