Sosyal Medya

Sağlık

Ebola Gine'ye sınır kapattırdı

Batı Afrika ülkesi Gine, 961 kişinin hayatına mâl olan ebola virüsünün daha fazla yayılmasına engellemek için komşu ülkeler Sierra Leone ve Liberya ile sınır geçişlerini durdurdu.



Gine SaÄŸlık Bakanı Remy Lamah, düzenlediÄŸi basın toplantısında Sierra Leone ve Liberya’da son dönemde artan ölümler sebebiyle sınır kapılarını kapattıklarını açıkladı.

Dünya SaÄŸlık Örgütü’nün (WHO) açıkladığı rakamlara göre, virüsün can aldığı ülkeler arasında en yüksek ölüm oranı 367 kiÅŸiyle Gine’ye ait.

Gine’yi, 298 kiÅŸiyle Sierra Leone ve 294 kiÅŸyle Liberya takip ediyor.

Liberya da önlem aldı

Liberya Devlet BaÅŸkanı Ellen Johnson Sirleaf bir hafta önce yaptığı açıklamada komÅŸularıyla sınırlarının birçoÄŸunu kapatma kararı almıştı. Sirleaf ayrıca, virüsten etkilenenlerin karantinaya alınacağını ve bu kiÅŸilerin ülke içinde dahi seyahat edemeyeceÄŸini söylemiÅŸti.

Amerika BirleÅŸik Devletleri, Liberya’daki diplomatları ve ailelerine ülkeyi terk etme emri verdi. Batı Afrika ülkelerinde seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Virüsün giderek yayılmasının ardından Nijerya ise, Sierra Leone ve Liberya’dan sonra olaÄŸanüstü hâl ilân eden üçüncü ülke oldu.

Virüs 21 gün kendini gizliyor

Ä°drar, kan, ter veya tükürük gibi vücut sıvısı veya salgılarıyla temas halinde bulaÅŸan Ebola'nın bilinen tedavisi veya aşısı bulunmuyor. Hastalığın en önemli belirtileri yüksek ateÅŸ, kusma ve iç veya dış kınama.

BulaÅŸma riskinin en yüksek olduÄŸu kiÅŸiler ise hasta yakınları ile tıp görevlileri. 21 gün boyunca kendini gizleyebilen virüs erken teÅŸhis konulduÄŸu takdirde tedavi edilebiliyor.

Ebola virüsü genelde yüzde 90 ölüm oranına sahipken, Batı Afrika'da yaÅŸanan salgında ölüm oranının ÅŸu ana kadar yüzde 60 olduÄŸu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.