Sosyal Medya

Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü alarm verdi

Batı Afrika ülkelerini etkisi altına alan Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 900’ü geçti. Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika’da uluslararası acil durum alarmı verdi.



Ä°sviçre'nin Cenevre kentindeki iki günlük kriz toplantısının ardından açıklama yapan Dünya SaÄŸlık Örgütü (WHO) yetkilileri, Ebola virüsünün dünya genelinde yayılmasını engellemek için koordine edilmiÅŸ uluslararası kampanyanın ÅŸart olduÄŸunu dile getirdiler.

Ebola'nın son kırk yılda meydana gelen en tehlikeli salgın olduÄŸuna dikkat çeken WHO Genel Direktörü Margaret Chan, uluslararası topluma Ebola salgını ile mücadele eden ülkelere acil olarak yardım yapılması çaÄŸrısında bulundu. Chan, virüsün daha geniÅŸ bir alan yayılmasının ciddi sonuçları olabileceÄŸini vurguladı. Acil durum ilanı ile birlikte örgüt, salgınla mücadelede dünya genelinde tedbir alınması için talimat verebiliyor.

Suudi Arabistan'da ikinci Ebola vakası mı?

Bu senenin başında Gine Cumhuriyeti'nde baÅŸlayan salgın, Sierra Leone ve Liberya'ya sıçramıştı. Nijerya'da da Ebola vakalarına rastlanması endiÅŸeleri daha da artırdı. Ayrıca Suudi Arabistan'da da ikinci bir Ebola vakasının teÅŸhis edildiÄŸi öne sürülüyor. Suudi Arabistan SaÄŸlık Bakanlığı'nın verdiÄŸi bilgilere göre, çarÅŸamba günü hayatını kaybeden ilk hasta ile iletiÅŸim kurmuÅŸ olan biri daha yaÅŸamını yitirdi. Bakanlık sözcüsü, ölüm nedeninin Ebola virüsü olduÄŸu yönündeki iddiaları reddederken, daha fazla bilgi elde edilir edilemez kamuoyunun aydınlatılacağını açıkladı.

Dünya SaÄŸlık Örgütü'nün verilerine göre, hastalıktan ÅŸimdiye kadar 932 kiÅŸi hayatını kaybetti. Yaklaşık bin 700 kiÅŸiye ise Ebola virüsünün bulaÅŸtığı tahmin ediliyor. Vücut sıvıları ile bulaÅŸan virüsün yol açtığı hastalığa karşı ne ilaç tedavisi ne de aşı bulunuyor. Hastalık kusma, ishal, ÅŸiddetli kas aÄŸrıları ve iç kanama gibi belirtiler veriyor. Åžimdiye kadar Ebola virüsüne yakalananların yüzde 55'i kurtarılamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.