Sosyal Medya

Dünya

Financial Times: Seçimin favorisi Erdoğan

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de üç gün sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin favorisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yazdı.



Gazete ErdoÄŸan'ın, otoriter tavrına yönelik kaygılara karşın Türkiye'nin halk oyuyla seçilecek ilk CumhurbaÅŸkanı olmaya en yakın isim olarak görüldüÄŸünü belirtti.

Financial Times'ın bugünkü sayısındaki haberin baÅŸlığı, "ErdoÄŸan yoksulların ve dindarların desteÄŸiyle zafere hazır".

Gazete, BaÅŸbakan'ın CumhurbaÅŸkanı seçilmek için oluÅŸturduÄŸu koalisyonun merkezinde ErdoÄŸan'ın ifadesiyle "mazlumların" olduÄŸu görüÅŸünde.

Financial Times'ın Türkiye'deki muhabiri Daniel Dombey, haberine Ä°stanbul'un Sultanbeyli ilçesinden Elmas adlı bir kafe sahibinin görüÅŸlerini aktararak baÅŸlıyor. Elmas, ErdoÄŸan BaÅŸbakan olmadan önce Sultanbeyli'de hiçbir ÅŸeyin olmadığını, yollarda kaldırımın bile bulunmadığını, yakındaki göle de pis kokusu yüzünden kimsenin gidemediÄŸini belirtmiÅŸ.

Åžimdi ise Sultanbeyli'de temizlenen göle giden yolun da asfalt olduÄŸunu belirten Elmas, CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde ErdoÄŸan'a oy vereceÄŸini söylemiÅŸ.

Financial Times muhabiri Daniel Dombey, "Elmas'ın düÅŸünceleri, giderek artan otoriter tavrına yönelik kaygılara karşın, ErdoÄŸan'ın neden ülkesinin halk tarafından seçilecek ilk CumhurbaÅŸkanı olma yolunda en büyük favori olduÄŸunu anlamaya yardımcı oluyor" diyor.

"Merkezde 'mazlumlar' var"

Daniel Dombey'nin haberinden bazı satırlar ÅŸöyle:

"Sultanbeyli neredeyse AK Parti'nin Türkiye'nin en büyük kentindeki kalesi konumunda. ErdoÄŸan'ın seçim koalisyonunun merkezinde de partinin 2002'de iktidara gelmesinden bu yana toplumda en üst düzeye çıkanlar deÄŸil; yoksullar, sık sık dışlananlar, onun deyimiyle 'mazlumlar' var."

Financial Times muhabiri haberinde, muhafazakar kitlenin AK Parti iktidara gelmeden önce kendisini sosyal ve siyasi yaÅŸamdan dışlanmış hissettiÄŸini; Türkiye'de kadınların baÅŸörtüsü takan yaklaşık yüzde 60'ının üniversitelerde öÄŸrenim görmelerinin, kamu sektöründe çalışmalarının, milletvekili olarak görev yapmalarının yasak olduÄŸunu yazmış.

"BaÅŸörtüsü takmayanlar kardeÅŸim"

Sultanbeyli'de göl kenarında piknik yapan baÅŸörtülü Adalet adlı bir seçmen de Dombey'e ÅŸunları söylemiÅŸ:

"Åžimdi herkes özgür...GeçmiÅŸte ise ayrımcılık vardı, benim gibilerle baÅŸörtüsü takmayan kadınlar arasında sorunlar çıkardı. Ancak ben artık baÅŸörtüsü takmayanları düÅŸmanım olarak deÄŸil kardeÅŸim olarak görüyorum."

Daniel Dombey haberini ÅŸöyle noktalamış:

"Türkiye son 10 yılda hızla büyüdü. Bazı iktisatçılar bunun yakında tekrarlanmasının pek de mümkün olmadığını söylüyor. Ancak Sultanbeyli'de birçok kiÅŸi ekonomik büyümeyi tek bir adamın eseri olarak görüyor.

"Adalet'e sadakatinin partiye mi yoksa Başbakan'a mı olduğunu sordum. Arkadaşlarının da tekrarladığı tek kelimelik bir yanıt verdi: 'Erdoğan'a."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.