Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mahmur'da peşmergeyle IŞİD çatıştı

Musul'un Mahmur ilçesinde peşmerge ile IŞİD mensupları arasında çatışma çıktı, peşmerge yeni bir IŞİD saldırısına bölgedeki hendekleri genişletme çalışması başlattı.



IŞİD'in saldırıları üzerine Erbil'e 55 kilometre uzaklıktaki Mahmur'un Güver nahiyesinde çatışma baÅŸladı. Al Jazeera’nin edindiÄŸi bilgilere göre çatışmalarda 10 IŞİD mensubu öldü.

Güver bölgesi Türkiye sınırına yaklaşık 300 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

PeÅŸmerge Güçleri 6. Bölük Komutanı Tümgeneral Seyid Abdullah, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, IŞİD'in, Güver nahiyesinin KuÅŸafi köyüne saldırı düzenlediÄŸini söyledi.

Ä°ki saat süren çatışmalardan sonra IŞİD'in geri çekilmek zorunda kaldığını aktaran Abdullah, "Örgüt, peÅŸmergenin gücünü görmek için saldırdı. Taktik bir saldırıydı. Ancak önümüzdeki saatlerde ya da yarın daha kalabalık güçlerle saldırabilirler" dedi.

PeÅŸmergeler, IŞİD saldırılarına karşı bölgedeki hendekleri uzatma çalışması baÅŸlattı.

KuÅŸafi köyünden Dare Bızmar köyüne ve Erbil'in batısına düÅŸen Sergira sınırına kadar 45 kilometre uzunluÄŸunda yeni bir hendek kazılıyor. HendeÄŸin kazıldığı Sergira bölgesi, Erbil'den 60 kilometre uzaklıkta.

Buvize bölgesinde çatışma

Musul'un Buvize bölgesinde de peÅŸmergeler ile IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Çatışmada, IŞİD'den 5 kiÅŸi öldü, 9 kiÅŸi yaralandı. 4 militan ise peÅŸmerge tarafından yakalandı.

PeÅŸmerge güçlerinden ise 3 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 2'sinin yaralandığı belirtildi. 

3 AÄŸustos Pazar günü IŞİD ile peÅŸmerge arasında Musul Barajı’nın kuzeyinde Dicle Nehri kıyısındaki Zumer'de ÅŸiddetli çatışmalar olurken PYD'ye baÄŸlı YPG güçleri Suriye'den Irak'a geçip Kürt Bölgesi’nde peÅŸmerge ile beraber IŞİD'e karşı savaÅŸmaya baÅŸladı.

Aynı gün içinde IŞİD'den kaçan 500 civarında peÅŸmerge de Suriye'ye geçerek PYD'ye sığındı. PYD'nin koruması altında hâlâ Esed güçlerinin büyük oranda denetiminde olan Haseke'ye götürüldüler. Daha sonra bu peÅŸmergeler yine PYD korumasında yeniden Irak Kürt Bölgesi’ne döndüler.

PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri ise hâlâ Kürt bölgesinde ve peÅŸmerge ile beraber Zumer, Rebia ve Sincar yakınlarında üç ayrı noktada IŞİD'e karşı savaşıyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.