Sosyal Medya

Dünya

İsrail'e silah satışını durdurdu

İspanyol makamlarının Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail'e yapılan silah satışını geçici olarak dondurma kararı aldığı belirtildi.



Ä°spanyol hükümeti bununla ilgili resmi kararı henüz kamuoyuyla paylaÅŸmadı ancak hükümete yakın kaynaklar tarafından Ä°spanyol basınına yansıyan bilgilerde, Ä°srail'e mevcut durumda satışı yapılması gereken askeri malzemelerin teslim edilmeyeceÄŸi, yeni lisans da çıkarılmayacağı bildirildi.

Kararın Ä°spanya DışiÅŸleri, Ticaret ve Savunma bakanlıkları ile ulusal istihbarat teÅŸkilatının temsilcilerinden oluÅŸan Savunma Sanayi Dış Ticaret Kurulu'nun perÅŸembe günü yaptığı toplantıda alındığı kaydedildi.

Ä°spanya'nın zaten Ä°srail'e kısıtlı bir askeri malzeme satışı bulunuyordu. Geçen yıl Ä°spanya'dan Ä°srail'e 4,9 milyon avroluk askeri malzeme satışı yapıldığı ve ihraç edilen malzemelerin daha çok tabanca, 4x4 araç, bomba fitili, havan ve ışıklı el bombası olduÄŸu ifade edildi.

Ä°spanya'nın en çok silah sattığı ülkeler Körfez ülkeleri olurken, 2013 yılında bu ülkelere toplam 1 milyar 240 milyon avroluk satış gerçekleÅŸtirmiÅŸti. Ä°spanya geçmiÅŸte askeri darbe sırasında Mısır'a, savaÅŸ sırasında Libya'ya ve bir süre Venezuela'ya askeri malzeme satışını durdurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.