Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli genç bombardımanı sanata dönüştürdü

İsrail'in yaklaşık bir aydır devam eden ve en az 1800 kişinin ölümüne neden olan saldırılarında Gazze objektiflere sıkça üzerinden yükselen dumanlarla takılıyordu.



Gazzeli sanatçı ve mimar Tevfik Gebril ise fotoÄŸrafları farklı bir gözle görüp patlama anlarını sanata dönüÅŸtürmeye karar verdi.

Gebril'in sosyal medya aracılığıyla paylaÅŸtığı resimlerinde Gazze'den yükselen dumanlar bir yumruÄŸa, bebeÄŸini kucaklayan bir anneye ve aÄŸlayan bir çocuÄŸa dönüÅŸüyor.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Gebril, "Ä°srail'in iÅŸgali sonucu toz dumana dönüÅŸmüÅŸ binalardan sanat eseri yapmak istedim" diyor ve amacının farklı direniÅŸ yöntemleriyle dünyaya seslerini duyurmak olduÄŸunu söylüyor.

"YaÅŸanan tüm yıkıma karşın diz çökmeyeceÄŸiz" diyen Gebril, Facebook ve Twitter'da birçok kiÅŸinin kendisini takip etmeye baÅŸladığını ifade ediyor ve büyük destek gördüÄŸünü söylüyor.

Hâlâ Gazze'de yaÅŸadığını ifade eden Filistinli genç sanatçı, elektriklerin tamamen kesilmesi nedeniyle bilgisayarını jeneratör aracılığıyla çalıştırıp resimleri yapabildiÄŸini de ifade ediyor.

Gebril'in resimlerine karşı çıkanlar da var. Sanatçının Twitter hesabından paylaÅŸtığı bir fotoÄŸraf için Neesha isimli Twitter kullanıcısı: "Orada insanların öldüÄŸünü bile bile bu korkunç dumaın sanata dönüÅŸtürülmesi beni üzüyor" diyor.

Gebril ise sadece Filistinlilerin acılarını dünyaya farklı bir açıdan duyurmak istediÄŸini yineliyor.

Gebril'in bundan sonraki amacı farklı ülkelerde resimlerinin sergisini açabilmek ve Gazze'de yaÅŸanan acıları sanatıyla duyurmaya devam etmek.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.