Sosyal Medya

Dünya

ABD'ye 'İsrail'e yakıt sevkiyatını durdur' çağrısı

Uluslararası Af Örgütü, 'İsrail'e yakıt sevkiyatını durdur' çağrısı yaptı



Uluslararası Af Örgütü, ABD hükümetine, ordu tarafından kullanılması için Ä°srail'e yapılan yakıt sevkıyatının durdurulması çaÄŸrısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü'nün internet sitesinde yer alan habere göre, Uluslararası Af Örgütü Silah Kontrolü ve Ä°nsan Hakları BaÅŸkanı Brian Wood, "Giderek artan sivil ölümlere ve korkunç yaralanmalara neden olan saldırılarda kullanılan askeri araçlar ve savaÅŸ uçaklarına yakıt saÄŸlamayı sürdürerek, ABD hükümeti ellerine daha fazla kan bulaÅŸtıracaktır" dedi.

ABD'nin Ä°srail ordusuna yakıt ve silah sevkıyatı yapmayı sürdürmek yerine, bu tür transferleri acilen durdurması ve her iki tarafın acımasızlıklarını araÅŸtıracak uluslararası bir soruÅŸturmaya destek vermesi gerektiÄŸini vurgulayan Wood, ÅŸunları kaydetti:

"Hem ABD hem Ä°ran, taraflara askeri destek saÄŸlayarak uluslararası hukukun ihlal edilmesine yol açmaktan suçludur. Askeri teknoloji saÄŸlanmamış olsa Gazze meselesinde hiçbir taraf, uluslararası hukuku bu denli cezasız kalarak defalarca ihlal etmezdi."

Haberde, Af Örgütü'nün son 4 haftadır Gazze'de tüm taraflarca savaÅŸ suçu iÅŸlendiÄŸine iliÅŸkin kanıtlar artarken, defalarca tüm taraflara kapsamlı silah ambargosu uygulanması çaÄŸrısında bulunmuÅŸ olduÄŸu hatırlatıldı.

ABD hükümetinin Ä°srail silahlı kuvvetlerine 100 binlerce ton yakıt saÄŸlamayı sürdürdüÄŸüne vurgu yapılan haberde, 2013 ve 2014'te ABD'den Ä°srail'e toplam 9 kez sevkiyat yapıldığı, son jet yakıtının Ä°srail'e 14 Temmuz'da ulaÅŸtığı, yeni yola çıkarılan yakıt tankerinin de Ä°srail'e 12 AÄŸustos'ta ulaÅŸmasının beklendiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.