Sosyal Medya

Dünya

İsrail bir çocuğun daha dünyasını kararttı

İsrail'in saldırı düzenlediği Gazze'de bir çocuğun daha dünyası karardı.



Ä°srail saldırıları sebebiyle göz kapakları birbirine yapışan 9 yaşındaki Dina, evlerine 4 top mermisi atıldığı esnada korkuyla kapadığı gözlerini bir daha açamadı.

Dina ile umutları arasına giren füzelerin ÅŸarapnel parçaları, çocuÄŸun yüzü ile vücudunun çeÅŸitli yerlerinde derin izler bıraktı, alevler ve zehirli gaz, göz kapaklarının birbirine yapışmasına sebep oldu.

Kaldırıldığı Åžifa Hastanesi'nde Dina'ya refakat eden halası Beha Halife, "Çocuk gözlerini açıp kapayamıyor. Åžarapnel parçaları, yüzünde birçok yanık izi bırakıp, delikler oluÅŸturdu. Doktorlar gözlerini açıp açamayacağını bilmiyor. SaÄŸlık durumu muamma" dedi.

Saldırının olduÄŸu gece evlerinin salonunda uyuyan Dina ve 6 kardeÅŸinin toz ve kana bulanmış yüzlerini hatırladığını ifade eden Halife, başına saplanan ÅŸarapnel parçası nedeniyle Dina'nın 5 yaşındaki en küçük kızkardeÅŸinin kafatasının kırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunduÄŸunu kaydetti.

Åžarapnel parçalarının yaraladığı 19 yaşındaki en büyük aÄŸabeyinin ise kulağının bir parçasının koptuÄŸunu belirten Halife, hastanede yer olmadığı için 5 yaşındaki kardeÅŸi dışında Dina'nın diÄŸer kardeÅŸlerinin evde tedavi edilmeye çalışıldığını söyledi.

Batı Åžeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleÅŸimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüÅŸtü. Ä°srail, olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmiÅŸti.

Gazze'deki Filistinli gruplar ve Ä°srail arasında bugün 08.00'de baÅŸlayan 72 saatlik geçici ateÅŸkes öncesi saldırılarda ÅŸu ana kadar bin 860'tan fazla kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, en az 9 bin 470 kiÅŸi ise yaralandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.