Sosyal Medya

Coğrafyamız

Çatışmalarda ölü sayısı 30'a yükseldi

Lübnan'da ölü sayısının 30'a yükseldiği, 205 kişinin de yaralandığı bildirildi.



Lübnan'ın sınır kasabası Arsal ve çevresinde ordu güçleri ile silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden sivillerin sayısının 30'a yükseldiÄŸi, 205 kiÅŸinin de yaralandığı bildirildi.

SaÄŸlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Suriye sınırındaki Arsal'da ordu kuvvetleri ve silahlı gruplar arasında 3 günden bu yana süren çatışmalarda ölen sivillerin sayısı 30'a yükselirken, çoÄŸunluÄŸunu kadın ve çocukların oluÅŸturduÄŸu 15'i ağır 205 kiÅŸi yaralandı. Yaralanan Lübnanlılar ile Suriyeli sığınmacıların Rahme ve Arsal sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Yardım KuruluÅŸları BirliÄŸi Koordinatörü ve Lübnan Müslüman Alimleri BirliÄŸi üyesi Hisam el-Gali de düzenlediÄŸi basın toplantısında, çatışmaların bu ÅŸekilde sürmesi durumunda "trajik geliÅŸmelerin" yaÅŸanacağı konusunda uyararak, "Durumun bir insanlık felaketine dönüÅŸmesinden önce insani yardım koridorlarının açılması ve yaralıların çıkarılması için acilen ateÅŸkes yapılması" çaÄŸrısında bulundu.

Bazı taraflarca Arsal'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı mülteci kamplarına kasıtlı olarak havan mermisi atıldığını, 6 kampın tamamen yandığını belirten Gali, ilaç sıkıntısı çeken bölgede devam eden çatışmalar ve araçların hedef alınması, ateÅŸe verilmesi gibi güvenlik problemleri nedeniyle beldeye ilk yardım hizmetlerini ulaÅŸtıramadıklarını söyledi.

Ordu güçlerinin Suriyeli gruplardan birinin yöneticilerinden olduÄŸu öne sürülen Ebu Ahmed el-Cuma'nın, Arsal bölgesinde askeri bir barikatı geçiÅŸi sırasında önceki gün gözaltına alınmasından sonra bölgede çatışmalar baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.