Sosyal Medya

Dünya

Batı'dan tepkiler artıyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu 7 saatlik ateşkesin ardından Gazze’de operasyonlara yeniden başladıklarını açıkladı. Batı ülkelerinden İsrail’e tepkiler ise artıyor.



Yedi saatlik ateÅŸkesin sona erdiÄŸini açıklayan Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu, "kalıcı sükunet ve Ä°srail'in güvenliÄŸini tesis etmek amacıyla" ordunun Gazze Åžeridi'ndeki operasyonlarına yeniden baÅŸladığını kaydetti.

Ülkenin güneyindeki ordu birliklerini ziyaret eden Netanyahu, "Gazze'deki kampanya devam ediyor" diye konuÅŸtu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu

Ordu sözcüsü Peter Lerner de hava saldırılarının dar bir sahil ÅŸeridinde devam edeceÄŸini, kara birliklerinin de daha dar bir alanda operasyonlar düzenleyeceÄŸini belirtti.

Ancak Ä°srail'in tek taraflı olarak açıkladığı ateÅŸkes sırasında da Filistin bölgelerinde saldırılar düzenlendi. Filistinli kaynaklar, ateÅŸkesin yürürlüÄŸe girmesinden kısa bir süre sonra Gazze'nin batısındaki bir mülteci kampına saldırı düzenlendiÄŸini ve saldırıda 8 ya da 9 yaÅŸlarındaki bir kız çocuÄŸunun hayatını kaybettiÄŸini bildirdi. Kampta 30 kiÅŸinin de yaralandığı belirtiliyor.

Tepkiler artıyor

Gazze'de operasyonlar sürüyor

Ä°srail ordusunun yeni bir BirleÅŸmiÅŸ Milletler okulunu daha vurmasının ardından Ä°srail'e yönelik uluslararası tepkiler ise artıyor.

Saldırıyı ahlaki açıdan çirkin ve bir suç olarak nitelendirerek kınayan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a destek veren Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron BBC'ye yaptığı açıklamada, "BM açıkça ifade etmiÅŸtir. Bu konuda haklı olduklarını düÅŸünüyorum" diye konuÅŸtu. Cameron sivillere yönelik saldırıların "tamamen yanlış ve yasadışı" olduÄŸunu söyledi.

Ä°srail'in saldırılarını kınayan Fransa DışiÅŸleri Bakanı Laurent Fabius da “Ä°srail'in güvenliÄŸini tesis etme hakkının, çocukların ve sivillerin öldürülmesini haklı çıkaramayacağını“ ifade etti. Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande da Gazze Åžeridi'ndeki “katliam“ karşısında Avrupa'nın harekete geçmesi gerektiÄŸini söyledi.

Ä°srail'in operasyonlarına baÅŸlamasından bu yana dört hafta içinde bin 850'den fazla Filistinli hayatını kaybetti ve bunlar arasında çok sayıda çocuk bulunuyor. Ä°srail tarafında ise 64 asker ve 3 sivil hayatını kaybetti.

Kudüs'te otobüs devrildi

Kudüs'te saldırı

Operasyonların baÅŸlamasından bu yana Kudüs'te ilk kez bir saldırı meydana geldi. Kudüs'te bir kepçe sürücüsü beÅŸ yayaya çarpttıktan sonra bir minibüsü devirdi. Sürücü daha sonra polis tarafından öldürüldü. Ä°brani Üniversitesi yakınlarında da bir güvenlik görevlisinin kimliÄŸi belirsiz biri tarafından öldürüldüÄŸü belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.