Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani Bağdat'ı suçladı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani, Bağdat yönetiminin peşmergeye gereken yardımı yapmaması nedeniyle Musul'un Sincar ilçesinin IŞİD'in eline geçtiğini savundu.



IŞİD’in kontrolüne aldığı Sincar bölgesindeki aÅŸiret liderleri ile yaptığı görüÅŸmede Barzani, "PeÅŸmerge iki aydır, mütevazi ve kısıtlı imkanlarıyla Kürdistan toprakları savundu. Irak hükümeti ve uluslararası güçler ise teröristlerle mücadelede Kürtlere hiçbir yardımda bulunmadı" dedi.

IŞİD'in saldırısına maruz kalan Ezidi halkı için üzüntülerini dile getiren Barzani "Ne yazık ki insafsız ve vicdansız düÅŸmanlar, Kürt halkının kaderinde her zaman olmuÅŸtur" ifadelerini kullandı.

Barzani "Kürdistan halkı, tarih boyunca trajedi üzerine trajedi yaÅŸadı. Bütün bu felaketlere raÄŸmen, Kürdistan halkı iradesini teslim etmedi. Canımız ve ruhumuzla Ezidi kardeÅŸlerimizin ve bacılarımızın izzet ve kerametini koruyacağız. Göç eden halkın ve IŞİD terörünün tehdidi altındaki insanların kurtarılması için elimizden gelen hiçbir imkandan geri kalmayacağız. Bütün gücümüzü bunun için seferber edeceÄŸiz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ezidilerin, KürtlüÄŸünün tartışılamayacağını, hiçbir düÅŸman kuvvetinin, bu halkı yok edemeyeceÄŸinin altını çizen Barzani, "Ne yazık ki, Irak ve uluslararası güçler, Kürt halkının kendi imkanlarıyla silah bulması ve topraklarını savunmasının önünde de sürekli engel oldular. Ezidi halkını koruma noktasında hiçbir tereddüdümüz olmayacaktır. Sincar bölgesinin teröristlerden tamamen temizlenmesi için peÅŸmerge güçleri operasyon düzenleyecek" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Barzani, Sincar dağına sığınan Ezidilere insani yardımların ulaÅŸtırılması için çalışma içinde olduklarını dile getirdi.

Musul’u ele geçirdikten sonra Irak’ın içlerine doÄŸru sokulan IŞİD, Kürt yönetiminin kontrolündeki stratejik ilçe Sincar’a girdi. PeÅŸmergenin çekilmesinin ardından Sincar’dan 290 bin kiÅŸi kaçtı.

6 bin yıllık medeniyet tarihi bulunan kasabadaki Kürtçe konuÅŸan Ezidiler de kutsal türbelerini bırakıp kaçmak zorunda kaldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.