Sosyal Medya

YaÅŸam

Gülen bir kez daha beddua etti

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen 22 Haziran’da Emniyet'te yapılan operasyon sonrası ilk kez konuştu. Gülen, Cemaat'e yönelik paralel, çete, sülük benzetemelerini reddetti; "Sülüklerin evlerine ateş salsın" dedi.



Fethullah Gülen’in herkul.org internet sitesinde yayınlanan konuÅŸması Pazar günü kaydedildi.

Gülen, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kendisine ve cemaatine yönelik sarfettiÄŸi paralel, sülük, çete ve örgüt benzetmelerine sert bir üslupla yanıt verdi;

“Mesela ‘paralel’ dediler bize. ‘Paralel’ paranoyanın nesebi gayr-ı sahih veledidir. Biz de onlara diyelim: ‘Siz paralelsiniz! ’ Hayır, böyle mukabele etmemeli!.. Mesela, ‘sülük’ dediler. Nedir? Kanı emen! Hakikaten birileri milletin kanını emiyor, kansız bırakıyor onu. Fakat mukâbele-i bi’l-misil kâide-i zâlimânesine girerek ‘Kan emen sülükler sizsiniz!’ dememeli!.. Ä°lle de bir ÅŸey demek istiyorsanız; karbondioksit atma manasında, ÅŸöyle dersiniz: ‘Kim paralelse, Allah onun belasını versin. Kim sülükse, Allah onun bin belasını versin. Sülüklerin evlerine ateÅŸ salsın, yuvalarını baÅŸlarına yıksın. Bizsek yani. Kim çeteyse… kim örgütse… kim silahlı örgütse… kim milletine kötülük yapmak istiyorsa… kim milletin hakkı olan arpa kadar bir haram yemiÅŸse, Allah onun belasını versin!’ Bunu söylerken kendi adınıza söyleyin!”

“BeÅŸ para etmeyen insanlar”

Gülen 22 Aralık’tan bu yana cemaati ile sohbet etmeyiÅŸini de ÅŸu sözlerle açıkladı;

“Biraz rahatsızlığımdan, biraz da bunlara cevap vermemek için, aylardan beri burada sizin karşınıza çıkmadım. Åžayet sizin karşınıza çıkarken, birilerinin yaptığı fenalıklar karşısında hislerimi iÅŸin içine katarak konuÅŸursam, bu marz-ı ilâhîye uygun düÅŸmez, ihlasa muvafık düÅŸmez, ihsan ÅŸuuruyla telif edilemez, yakîn ile telif edilemez; böyle olmayınca da o beÅŸ para etmez. BeÅŸ para etmeyen insanlar gayr-ı merÄŸûb metâlarını her gün maÅŸerî vicdan pazarlarına, panayırlarına sürseler bile, bize bu mevzuda yine karakterimizin gereÄŸini ortaya koymak düÅŸer. Karakterinizi bozmanız, onun gereÄŸine göre laf etmemeniz, öyle bir davranışta bulunmamanız, kendi namusunuza dokunmak kadar çirkin ve ÅŸenî’ bir ÅŸeydir. BaÅŸkaları da kendi karakterlerinin gereÄŸini sergiliyorlarmış, o bizi âlâkadar etmez.”

“28 Åžubat'ta da aynı ÅŸey oldu"

Gülen ayrıca ÅŸu an cemaatine yönelik operasyonla 28 Åžubat süreci arasında benzerlik kurdu ve ÅŸu sözleri fade etti;

“28 Åžubat’ta da aynı ÅŸey oldu. Sonra Haziran Fırtınası koptu. Akabinde musibet musibeti takip etti. Åžimdi o Haziran fırtınasında birilerinin iÅŸgüzarlık yaparak 300 sayfalık iddianameye sokuÅŸturdukları ÅŸeyleri Neo-iddianame ÅŸeklinde yine hazırlamayı düÅŸünüyorlar. 300 sayfalık iddianame ki burada niyabet tarikiyle istintak edilirken New Jersey baÅŸsavcısı baktı ve katıla katıla güldü; “Bu ne komik ÅŸey!” falan dedi. Bugünleri görseydi herhalde gülmekten bayılırdı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.