Sosyal Medya

Güncel

Hamas'tan flaş İsrail açıklaması

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in kaçırıldığını iddia ettiği askerine ilişkin bilgileri olmadığını duyurdu.



Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada; "Kayıp Ä°srail askeriyle ilgili bir bilgimiz yok. Ne kaçırılıp kaçırılmadığını ne de yerini biliyoruz" denildi.

Açıklamada, "DüÅŸman kuvvetler (Ä°srail), insani ateÅŸkesi ihlal etmek için asker kaçırıldığını iddia etti. Kaçırıldığını iddia ettiÄŸi askeri arama gerekçesiyle de ateÅŸkesi ihlal etti" ifadeleri kullanıldı.

''ASKERÄ°NÄ° ARAMA BAHANESÄ° Ä°LE SALDIRIYA BAÅžLADI''

Açıklamada, ateÅŸkes öncesi ve sonrası duruma iliÅŸkin, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Dün sabah, ateÅŸkes baÅŸlamadan önce, Refah kentinde saat 7.00 civarında, Ä°srail askerleri ile çatışmaya girildi. Ä°srail askerleriyle çatışmaya giren Kassam Tugayları'na baÄŸlı grup ile iletiÅŸim kesildi. Ä°srail savaÅŸ uçakları ve topçu atışları, askerini arama bahanesiyle saat 10.00'dan itibaren saldırıya baÅŸladı. Kassam Tugayları'na baÄŸlı gruptakiler bombardıman sırasında hayatını kaybetmiÅŸ olmalı. Çatışma sırasında Ä°srail askerinin esir alındığını varsayarsak, o da bombardıman sırasında ölmüÅŸ olmalı."

Ä°srail'in, askerinin kaçırıldığı iddiasıyla kara ve havadan bombardımana devam ettiÄŸi, bölgede keskin niÅŸancılar konuÅŸlandırdığı belirtilen açıklamada, "Gazze'nin çeÅŸitli bölgelerinde sivillere karşı katliam yapıldığı" aktarıldı.

''ATEŞKESİ KABUL ETTİĞİMİZİ BİLDİRDİK''

Ä°srail askerlerinin, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde 2 kilometreden fazla Filistintopraklarına girdiÄŸi kaydedilen açıklamada, "Biz, ateÅŸkesi kabul ettiÄŸimizi, ateÅŸkes süresince Ä°srail'e roket atmayacağımızı bildirdik. Ancak karadan saldırıya geçen Ä°srail askerlerine karşı koymamamız gibi bir durum olamaz" ifadeleri kullanıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, dün gece yaptıkları ortak açıklamada, Ä°srail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateÅŸkes saÄŸlanması konusunda anlaÅŸmaya varıldığını duyurmuÅŸ, Hamas da sabah 08.00'de baÅŸlayan 72 saatlik "insani ateÅŸkesi" kabul etmiÅŸti.

Ä°SRAÄ°L ATEÅžKESTEN 2 SAAT SONRA TOPÇU SALDIRISI DÜZENLEDÄ°

Ä°srail ordusunun Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateÅŸkes ilanından yaklaşık 2 saat sonra bunu ihlal ederek, Refah kentinin doÄŸusuna topçu saldırısı düzenlediÄŸi, ölen ve yaralananların olduÄŸu belirtilmiÅŸti.

''Ä°SRAÄ°L'Ä°N Ä°DDÄ°ASI KAMUOYUNU YANILTMAK Ä°ÇÄ°N''

Ä°srail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, Ä°srail askerlerinin saat 09.30'da Hamas'a ait bir tünelin devre dışı bırakılması esnasında saldırıya uÄŸradığı iddia edilerek, "Ä°lk belirlemelere göre olay sırasında bir Ä°srail askeri, teröristler tarafından kaçırıldı" ifadelerine yer vermiÅŸti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri konuya iliÅŸkin açıklamasında, "Ä°srail'in kaçırılan askerle ilgili iddiası, kamuoyunu yanıltmak, insani ateÅŸkesi ihlal etmek ve özellikle Refah'ta acımasızca gerçekleÅŸtirdiÄŸi katliamı örtbas içindir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.