Sosyal Medya

Güncel

Bolivya, İsrail'i 'terörist devlet' ilan etti

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkesinin İsrail’i "terörist devlet" ilan ettiğini açıkladı



Gazze'ye saldırılara tepki gösteren Bolivya, Ä°srail'i "terörist ülke" ilan etti. Bolivya 1972'de imzalanan anlaÅŸmayı da iptal ederek, Ä°srail vatandaÅŸlarına vize uygulayacağını açıkladı.
 
Bolivya Devlet BaÅŸkanı Evo Morales, ülkesinin Ä°srail’i "terörist devlet" ilan ettiÄŸini açıkladı.
 
Ä°srail’in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılar nedeniyle böyle bir karar alındığını belirten Morales, "Ä°srail’in yaÅŸam hakkına saygı göstermediÄŸini ve insanlık suçu iÅŸlediÄŸini söyledi.
 
2009 yılında Ä°srail’in Gazze'ye saldırısını da “soykırım” olarak adlandıran Morales, ülkesinin Ä°srail ile olan diplomatik iliÅŸkilerini sonlandırmıştı.
 
VÄ°ZE ANLAÅžMASI DA Ä°PTAL
 
Bolivya, aynı zamanda Ä°srail vatandaÅŸlarına vize uygulayacağını da açıkladı. 1972 yılında yapılan anlaÅŸmayla Ä°srail vatandaÅŸları Bolivya’ya vize almadan, serbestçe giriyorlardı.
 
Bolivya, Ä°srail ile 1972 yılında yapılan vize anlaÅŸmasının askeri diktatörlük döneminde yapıldığına da dikkat çekti.
 
LATÄ°N AMERÄ°KA'DAN Ä°SRAÄ°L'E SERT TEPKÄ°
 
Bolivya, Gazze’de gerçekleÅŸen saldırılara tepki gösteren tek Güney Amerika ülkesi deÄŸil.
 
Brezilya, Åžili ve Peru, Ä°srail’in Gazze’ye düzenlediÄŸi saldırıyı protesto etmek amacıyla Ä°srail’de bulunan elçilerini geri çağırmıştı.
 
BÄ°N 360'A KARÅžI 56 ASKER
 
Ä°srail’in 8 Temmuz'dan beri Gazze’ye düzenlediÄŸi saldırılarda bin 360 Filistin yaÅŸamını yitirdi. Yaralanan Filistinli de 7 bin 600'ü geçti. Ä°srail'in Gazze'ye yönelik saldırısında 56 Ä°srail askeri de öldürüldü. Ä°srail'in Gazze'ye saldırısında ölen Filistinlilerin yüzde 80'i sivillerden oluÅŸuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.